Dacă mă urmăriți pe Insta, știți că acum vreo 2 săptămâni am primit un colet cu produse gustoase de la Orgran, o mulțime de mix-uri care mi-au fost de mare ajutor în bucătărie! Auzim tot timpul despre persoane care au intoleranță la gluten, care caută produse mai curate și mai sigure, sau care pur și simplu se aliniază trendurilor. Eu am luat aceste produse pentru că am observat că uneori mă simt cam balonată de la mâncarea pe care o consum, așa că am vrut să încerc ceva diferit. Pe site-ul lor găsiți tot felul de produse, dar eu o să vă dezvălui imediat ce am ales.

Ce este, de fapt, glutenul? Este un mix de proteine vegetale, prezent în cereale. El este responsabil de elasticitatea aluaturilor, ajută la creșterea lor și la procesul de prelucrare a cerealelor. Pâinea este cu atât mai superioară cu cât conținutul de gluten e mai mare. Totuși, există și probleme care pot fi induse de acest component – dureri abdominale, balonare, flatulență. Uneori m-am confruntat și eu cu o stare de balonare, mai ales după ce consumam paste. Sau pâine în cantitate mai mare. Există și persoane care suferă de intoleranță la gluten – această afecțiune se numește boala celiacă. Ei trebuie să aibă o dietă bazată pe alimente fără gluten.

Produsele de acest gen sunt promovate de celebrități, dar și glutenul joacă un rol important în buna dezvoltare a corpului nostru. Dacă nu avem probleme grave, nu se recomandă să îl excludem complet din alimentație. Îl putem înlocui într-o oarecare măsură, pentru confortul abdominal, însă.

Compania Orgran susține acest tip de alimentație de peste 30 de ani. Ei produc alimente potrivite atât pentru persoanele cu intoleranță la gluten, cât și pentru cei cu alergii alimentare.

”Cei mai comuni 8 alergeni din lume sunt: laptele, ouăle, nucile, grâul, susanul, soia, crustaceele și peștele. ORGRAN produce cu mândrie o gamă variată de produse care evită cei mai cunoscuți alergeni alimentari, și nu numai.

Toate produsele ORGRAN sunt lipsite de gluten, grâu, ouă, lactate, drojdie, nuci, soia, sunt vegane și kosher.”

Din gama lor, eu am ales 5 produse – Mix pentru clătite cu măr și scorțișoară, Mix pentru tort de ciocolată, Mix pentru falafel, Paste super trio cu nap, quinoa și orez brun, și Multimix pentru pizza și patiserie. Nu am reușit să le consum pe toate, tortul îl păstrez pentru ziua mea, iar pizza va fi încercată cât de curând, dat fiind faptul că încerc să fiu un pic mai slim fit și evit produsele de genul măcar pentru o perioadă.

Falafel mix by Orgran

Am încercat, în schimb, falafelul, care în loc de năut folosește făină de mazăre. Le dă un gust minunat acestor chifteluțe! Eu am ales să le fac la cuptor, nu prea mă omor cu prăjeala, și au ieșit super gustoase! Le-am consumat cu ketchup sau un sos de iaurt și pot spune că sunt sățioase, potrivite atât pentru masa propriu-zisă, dar și ca gustare. Sunt aromate și colorate, își stârnesc apetitul!

Pancake mix by Orgran

Ca și mic dejun sănătos, am încercat mix-ul de clătite cu măr și scorțișoară. Nu știu de ce am așteptat așa mult s-o fac! E minunat! Se amestecă rapid cu ouă și apă/lapte sau cu înlocuitori ai acestora, apoi se fac ca la carte. Le-am acoperit cu miere și felii de măr, iar azi chiar le-am avut la pachet, cu miere și iaurt grecesc. Sunt o bunătate! Simple, parcă nu par wow. Dar o dată pusă ceva miere peste, parcă își dezvăluie aroma! Am rămas foarte încântată de ele.

După consumul acestor produse nu am simțit niciun fel de disconfort abdominal, a fost ok, fără celebra deja balonare. Sunt foarte încântată de ele și consider că mix-urile de la Orgran se fac foarte ușor, doar adaugi 1-2 ingrediente și e totul gata în 2 timpi și 3 mișcări. Pe pagina de Facebook au diverse concursuri și vi-i recomand cu drag, mai ales celor cu intoleranță la gluten, dar nu numai! Produsele sunt ok pentru vegetarieni și pentru cei care doresc un stil de viață mai curat. Voi ce tip de alimentație aveți? Aveți grijă la produsele care pot cauza alergii?

4 Replies to “Mâncare sănătoasă și mix-uri de ajutor de la Orgran

  1. pancakes zici? De-alea as vrea si eu. Chit ca stii ca nu le am eu cu mancarea sanatoasa, dar alea arata super apetisant. Unde mai pui ca le-ai combinat si cu miere. Interesanta, in schimb, ideea asta de mixuri sanatoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *