Da, e vară, ne pregătim de mare, de concediu, de plajă. Dar nu uităm oare ceva? Dacă e ceva ce nu trebuie neglijat, este protecția împotriva ultravioletelor. Da, știu, toată lumea vă pisează la cap cu subiectul ăsta, e preferat pe timpul verii și parcă zici că acum s-au trezit toți să-ți spună de factorul de protecție solară. De fapt, ce înseamnă acest SPF? Păi reprezintă numărul de minute care ești protejat dacă folosești respectivul produs. Acest factor se înmulțește astfel cu 10 în cazul produselor pentru adulți. Adică dacă avem un SPF 15, putem sta la soare 150 de minute. Chiar dacă produsul este rezistent la apă, se recomandă aplicarea după ieșirea din mare sau piscină. În plus, SPF-ul reprezintă și gradul de raze pe care produsul le blochează, iar cele mai eficiente sunt, ați ghicit, cele cu SPF mai mare de 50.

Și eu, ca și multe alte persoane, am pornit mereu de la premisa ca dacă nu stau mult la soare, efectele nu au cum să fie catastrofale. Și nu o dată am ajuns friptă acasă, de abia puteam să mai stau pe scaun sau pe burtă. Cele mai sensibile zone ale mele sunt fundul și zona de sub el, coapsele, spatele genunchilor și burta. Aici efectiv mă prăjesc, pielea mi se înroșește și mor de usturime. Bineînțeles, după ce am fost Batman și am stat la plajă fără protecție. Apa nu vă protejează, berea, uleiul de măsline sau cel de cocos, folosite pentru ”accelerarea” bronzului, nici atât. Nu mai bine folosim noi ceva produse Elmiplant pentru asta?

Cele două produse pe care vi le prezint azi au implementată Optimum Sun Technology, adică oferă protecție avansată atât împotriva lumii vizibile (VL), radiațiilor (UVA, UVB), cât și luminii în infraroșu (IR). Ambele oferă protecție medie. Uleiul Tropical Escape are SPF 15, adică protejează pentru 150 minute, este potrivit pentru pielea de culoare deschisă și este îmbogățit cu un amestec de uleiuri vegetale care hidratează pielea (lucru absolut necesar). Loțiunea Tan&Protect cu SPF 20 (protecție 200 minute) se recomandă pentru pielea deja bronzată și ”accelerează” închiderea pigmentului datorită complexului Tan Boost.

După plajă, folosește cu succes loțiunea creată de Elmiplant în acest scop, care ajută la refacerea nivelului de hidratare el pielii. Eu, personal, am mereu nevoie de un astfel de produs, pentru că îmi simt pielea extrem de uscată și strânge. Așa că imediat după plajă și duș (care usucă mai rău, fiind apa fierbinte) aplic muuultă loțiune de genul!

Produsele Elmiplant din gama de protecție solară sunt variate, cu diferite variante de SPF, nu conțin parabeni și sunt testate dermatologic. Consider că sunt o idee foarte bună la plajă și nu trebuie neglijate!

22 Replies to “La mare, la soare… dar produse cu SPF avem?

  1. Avem, avem si produse de protectie solara, normal. Cum sa plecam la mare fara ele? Nu de la Elmiplant, recunosc, dar avem. Ne-am pregatit si noi pentru 4 zile de plaja. Mai mult sotul, ca eu sigur nu stau la soare 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *