Am ajuns la al cincilea volum al seriei Iolanda Știreanu. Mai că îmi pare rău, ne apropiem de final și chiar este o serie care m-a prins. Sper ca Oana Stoica-Mujea să facă o continuare sau să scoată altă serie la fel de captivantă. Cărțuliile acestea sub 300 de pagini au fost cele mai alerte pe care le-am citit. Nu tu tras de timp, nu tu pasaje moarte, nu nimic. Atenție, dacă nu ați citit seria, e posibil să vă dau și ceva spoilere în recenzie, dat fiind faptul că am povestit și despre celelalte cărți. Adică da, dacă nu ați citit seria, o să aflați chestii și din trecut. Că deh, altfel nu se prea leagă. Mascarada e a cincea carte a seriei.

După ce Lala a fost 6 luni în comă în urma atacului ce l-a suferit, se mută împreună cu Paul într-un loc departe de lume. Face terapie pentru a-și reveni, însă nu mai colaborează cu poliția. Până într-o zi, când șeful secției, Mihai Iordache, are nevoie de ea.

Gina este o femeie ce se cere internată într-un ospiciu privat. Ea susține că a omorât un om, însă nu poate spune pe cine și când. Ceva e în neregulă, tocmai de aceea, Mihai îi cere ajutorul Iolandei. Plictisită de viața sa anostă alături de Paul, cu care simte că nu mai are nimic în comun, Lala acceptă să intre în jocul din ospiciu. Ea trebuie să fie internată sub acoperire pentru a descoperi ce ascunde Gina. E un caz cel puțin ciudat, ce are o rezolvare la fel de ciudată. Tocmai de aceea, situațiile disperate cer măsuri disperate.

Mascarada este o poveste tristă de familie, de reguli încălcate, de nesupuneri și de prefăcătorie. E o lecție de ipocrizie și de minciună. Și totodată e o carte alertă și concisă, la fel ca toate celelalte din seria Lalei.

Mascarada o găsiți la Crime Scene Press, singura editură de gen din România. Pentru că iubesc cărțile și genul polițist, pentru că iubesc autorii români contemporani. Pentru că trebuie să ne susținem autorii. Tu ce gen citești? Ai auzit până acum de această serie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *