Nu de puține ori m-am uitat la televizor la oamenii care fac afaceri și sunt implicați în aceste mediu și am pus succesul lor pe seama norocului. Totuși, stând și gândind problema mai bine, cred că norocul are o cotă parte destul de relativă în treaba asta, fără să gândești și să ai idei nu prea rezolvi nimic și nu îți iese nicio idee. Sunt companii și companii cu diverse obiecte de activitate, dar toate se bazează pe un plan bine pus la punct. De exemplu, despre Gabriel Comănescu, CEO GSP OffShore  se pot spune foarte multe, el fiind unul din oamenii de succes din țară. Asta înseamnă să te instruiești, să îți asumi responsabilități și să îți placă ceea ce faci.

GSP sau Grup Servicii Petroliere este o companie ce își desfășoară activitatea în domeniul forajului marin. Asta presupune forarea după petrol și gaze, în principiu, activitate destul de dificilă, dar și foarte profitabilă. Omul de afaceri Gabriel Comănescu a știut să managerieze compania, astfel că achiziția a șase platforme marine în anul 2005 i-a propulsat pe piața jucătorilor importanți din acest domeniu. Pe lângă foraje, compania furnizează și servicii de transport, construcții hidro-tehnice, lucrări inginerești sau de instruire, acoperind astfel o gamă largă de nevoi. Mai pe scurt, asta înseamnă să te adaptezi cerințelor și să știi să faci câte puțin din toate.

GSP a participat la numeroase proiecte și s-a lansat în mediul de afaceri românesc și nu numai, fiind partener în uniuni internaționale. Ca și baze de lucru, la Midia regăsim unitatea de producție din partea de nord, iar la Agigea pe cea din partea de sud. Compania este bine organizată, iar flota numeroasă.

Din ce am mai văzut prin filme, pentru că forajul marin nu e chiar domeniul meu, deși tot inginerie am făcut, este o muncă destul de grea și ai nevoie de angajați care să dea dovadă de profesionalism. La GSP sunt oameni responsabili, care știu că mișcările greșite nu au ce căuta în munca lor. Poate și faptul că Gabriel Comănescu este total implicat și știe exact ce să facă contează enorm.

Voi ce afaceri de succes de la noi mai cunoașteți?

3 Replies to “Mediul de bussiness – e atât de simplu pe cât pare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *