Neața bună tuturor! Mă chinui de câteva zile să vă spun câteva cuvinte despre noua mea mașină cu uscător. Când ne-am mutat, am întâmpinat o problemă, zic eu, destul de mare. Ținând cont că geamul și ușa de la balcon sunt scoase, sufrageria este mărită, dar nu mai are niciun fel de capacitate de a adăposti rufele ude. Eu m-am ferit de umezeală pentru a nu mă trezi iar cu un mucegai de toată frumusețea, cum am pățit pe unde am stat cu chirie. Am tot analizat opțiunile, de pus sârmă afară nici nu era vorba, suntem și la stradă, plus că 2 sârme nu susțineau 2 mașini, cum spăl eu de obicei. Altă chestie, oricum e frig de mori și nu se uscau decât peste o lună. Am căutat soluții, până când singura viabilă a fost o mașină de spălat cu uscător.

masina-spalat-uscatorM-am uitat prin magazine, cam toate mașinile 2 în 1 erau destul de scumpuțe. Inițial voiam un LG, dar cum prețul sărea de 2000 lei… nu prea știam de unde să-i găsesc. Nu dispuneam de ei, ca să vă zic drept. Înainte am avut o mașină Orion OMU 800, nimic prea performant, dar suficient pentru noi. Pe aceea am prins-o la oferta de Black Friday de acum vreo 4 ani și am luat-o cu doar 450 lei. Acum am lăsat baltă LG-ul și m-am orientat spre un Indesit. Apoi am decis că un Beko ar fi cea mai bună soluție, întrucât are și o perioadă de garanție mai mare. Noi am ales modelul HTV8733XS0.

Zis și făcut. Deși toată lumea se lamenta, că vezi domnle, Beko e o marcă proastă (fiind în acest cerc, Mr. știe mai bine ce se recomandă și ce nu – în aceeași oală cică intră și Arctic-ul), eu am mers înainte. Am fost atrasă mai ales de clasa de energie A, dar și de capacitatea mărișoară și de multitudinea de programe disponibile. Am găsit această mașină la Carrefour, era la prețul de 1900 lei, dar pentru că am avut un cupon de la un aragaz cumpărat anterior, și am primit un cupon pentru că am dus mașina veche, am scos-o în 1550 lei. 150 lei a fost cuponul de la aragaz și 200 cel de la buy back.

Vine ziua mult așteptată, aduc băieții de pe livrări mașina și o pun pe poziții. Eu, încântată nevoie mare, s-o pun la treabă. Când colo, nu mergea. Cuva nu se învârtea, iar mai apoi, după câteva minute, programul se termina. Șoc și groază! M-a desumflat de tot. Am cerut returul, să nu vă pună necuratul s-o duceți la garanție, că n-ați dat atâția bani pe ea ca s-o reparați de nouă! Am așteptat a doua mașină, deja cu mai puțin entuziasm și mai multă teamă. A venit, bucurie mare, hai să vedem, momentul adevărului. Aceasta mergea, fără probleme, și am așteptat cam 4 ore să-și facă treaba. Când s-a terminat programul, minune, rufele calde, uscate, direct de împăturit și bune de pus în șifonier!

Vă dau detalii tehnice câte doriți, le găsiți și pe net, dar vă spun cu mâna pe inimă, mașina asta merită fiecare leuț! Nu fac zgomot prea mare, are opțiune de amânare a pornirii, are afișaj LED și arată exact cât mai are până la final. Iar opțiunea de uscător… e genial să scoți rufele gata de pus la loc! Și asta fără să stai câteva zile după ele și să încarci casa cu uscătoare portabile. E adevărat, eu dau drumul la geam când usuc, pentru a scăpa de umezeala creată prin condensare, dar oricum, e vorba de 2 ore, comparat cu 3 zile.

Îmi place că în 4 ore și puțin, rufele sunt curate și uscate. Îmi place că are mai mult programe și îl recomand pentru uscar pe cel pentru sintetice, să n-aveți surprize că vi se micșorează hainele. Mare grijă, la programul de uscat bumbac se folosesc temperaturi mari, deci dacă băgați și sintetice, se strâng sigur. Nu consumă chiar atât de mult curent pe cât credeam eu, chiar dacă folosești uscătorul. Nu lasă rufele în ultimul hald e șifonate. E adevărat, sunt un pic mai mult decât ca atunci când le-ai scoate umede, dar nu exagerat. Nu e musai necesar să folosiți și uscătorul, programele sunt și separate. Adică pot să le spăl la 90 grade și să le dau opțiunea de 800 rotații, iar apoi pot să le usuc la program d sintetice. Pot combina rotațiile, temperatura și gradul de uscare – extra sau gata de călcat (ușor umede).

Sincer, cred că mașina de spălat cu uscător e una din cele mai faine invenții ever! Adică cui nu-i place să fie gata cu toate în no time? Mașina spală ok, usucă bine, nu face zgomot, pot roti cum vreau programele. Mă avertizează și sonor când a terminat. Le las 2-3 minute, apoi mă duc și scot rufele. Și cam asta e. Iarna e o plăcere să scoți un halat cald din ea și să-l pui pe tine!

Concluzia e că mașina de spălat Beko cu uscător chiar merită banii! Și cine vă zice că cine știe ce marcă nu merită, vă zic eu, spuneți-i să-și bage părerile undeva! Eu cred că e chestie de noroc, nicidecum de altceva. Poate că acum câțiva ani, și mie mi-ar fi zis unul și altul să nu cumpăr Orion. Dar uite că n-am dat pe ea o avere, dar m-a ținut o grămadă. Mi-a părut rău c-am dat-o la buy back! Am avut baftă de ea, asta e!

Voi ce fel de mașină aveți? V-ar tenta un model cu uscător?

24 Replies to “Merită banii o mașină de spălat cu uscător?

  1. Sunt haine la care eticheta interzice uscarea astfel. Mie nu-mi trebuie, dar cunosc situatii si cazuri in care poate fi de mare ajutor.
    Pe ale mele le usuc in baie, intr-o zi, 24h, nu am geam la baie, o aerisire foarte buna doar.

    1. in baie n-am nici eu geam, doar aerisire, dar nu se usuca neam! plus ca se face multa umezeala si apare intr-un final mucegaiul. si nu am spatiu suficient… sunt haine cu probleme,e adevarat, la mine nu prea e cazul… dar cred ca-n cazul in care nu ai balcon, poate fi o solutie buna

    1. pentru mine e mana cereasca! nu ma gandeam sa imi placa asa mult, ba chiar initial eram suspicioasa! dar e tare utila, economisesti timp si tot ce mai vrei, chiar si spatiu

  2. Momentan sunt si eu in situatia ta, balconul meu desi e existent si delimitat cum trebuie e inca nerenovat asa incat trebuie sa-mi usuc hainele pe sarmele din baie (fara geam de aerisire sau asa ceva) si pe un uscator din ala pliabil in sufragerie (nu e tocmai ok pentru lenjeria de corp cand ai musafiri si calorifere reci).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *