Ziua bună, oameni dragi! Dacă am tot vorbit de o bună perioadă despre produsele apicole, zic că nu mai strică niște informații în plus, întrucât tot e sezonul. Da, răceala poate fi combătută cu miere! Da, produsele apicole pot ajuta la tratarea durerilor în gât, a afecțiunilor respiratorii sau de altă natură. Trebuie doar să știm ce și cum să folosim. Am folosit pe rând miere de diverse tipuri, miere cu polen, acum a venit rândul mierii cu lăptișor de matcă. Plus o degustare din cel mai nou produs Apidava, și anume Apioxivita.

Am început să a mare încredere în miere și beneficiile sale. Știu și câteva lucruri despre lăptișorul de matcă, așa că am fost ferm convinsă că această combinație dintre cele două nu poate fi decât super!

Beneficiile lăptișorului de matcă

Lăptișorul de matcă este hrana reginei din stup, plină de proteine, amino-acizi esențiali, glucide, acizi grași, vitamina B5, minerale (Ca, Mg, Fe), vitaminele A, B1, B2, B6, B12, D, E, K. Este cu adevărat un elixir al tinereții și al sănătății! Țineți cont, albinele trăiesc în medie 45 de zile, iar matca 5 ani, în condițiile în care se hrănește strict cu acest lăptișor!

Gustul său este ușor acrișor, deci poate să nu fie tolerat de toată lumea, dar combinat cu miere, e cea mai bună cură de imunitate pe care o puteți face! Conține acidul 10-HDA, cu efect antiviral, antibacterian și antifungic. Este și singura sursă naturală de acetilcolină, o substanță importantă în transmiterea influxului nervos. Crește randamentul intelectual și puterea de concentrare. Să nu uităm și de celelalte beneficii: ajută la scăderea nivelului de colesterol, reduce tensiunea arterială, este folosit în cazuri de epuizare fizică și psihică, stres, afecţiuni endocrine şi ale ficatului, îmbunătăţeşte memoria şi somnul, încetineşte procesul de îmbatrânire, ameliorează tulburările de menstruaţie sau de menopauză. Să nu uităm de faptul că poate fi folosit în compoziția cosmeticelor și face minuni cu pielea noastră!

Ce este Antioxivita?

Acest produs nou este un extras din struguri roșii, bogat în polifenoli (acizi fenoli, antociani, flavonoide, taninuri, catechine, resveratrol). Combinația de miere de salcâm cu acest extract ajută la prevenirea și tratarea afecțiunilor cardiace, îndeosebi, dar și la reglarea tranzitului intestinal. Iar gustul… e teribil de bun!

Produsele Apidava îmi confirmă la fiecare utilizare calitatea lor. Pur și simplu, din persoana care nu consuma miere deloc, acum am ajuns să o caut! Nu îmi încep ziua fără o linguriță de miere, indiferent de combinații, și chiar cred că m-a ajutat să încep sezonul rece cu bine! Voi consumați miere, polen, lăptișor de matcă? Cum credeți că vă ajută?

31 Replies to “Miere cu lăptișor de matcă – elixir al tinereții

  1. sa stii ca eu in perioadele in care iau miere cu laptisor de matca, pentru ca recunosc ca nu iau mereu, am observat ca sunt mult mai activa si ma concentrez mai bine pe ce am de scris pe bog. Deci chiar are efect!

  2. Da, consumam miere, lăptișor de matcă, polen, propolis. Sunt foarte bune pentru imunitatea celor mici, dar și pentru noi, cei mari. Momemtan avem un borcănel de miere cu polen și lăptișor de matcă din care luăm în fiecare dimineață câte o lingurița.

  3. Laptisorul de matca l-am luat si eu mult timp simplu, fara miere si sincera sa fiu ma bucur ca acum e si varianta cu miere ca nu prea imi placea amareala in gura lasata de laptisorul de matca dimineata la prima ora 🙂

  4. L am încercat și eu, sincer prima data când am auzit de combinație am fost reticenta. Dar mi-a plăcut foarte mult gustul! Îl recomand și eu, mai ales pentru beneficii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *