Ziua bună, oameni dragi! Mă țin de câteva luni (fără exagerare) să vă povestesc despre mierea polifloră de la Apidava, pe care am primit-o în campania de testare de la Brander, dar uite că mereu s-a ivit altceva. Știu că mulți dintre voi consumați miere, eu fac parte din persoanele care consumă și nu prea, mai repede prefer alte produse apicole.

În campania Apidava am primit un borcan de 500 g de miere polifloră, dar și stick-uri pentru ceai. Eu la cafea nu folosesc, nici ceaiul nu-l îndulcesc, dar din când în când, depinde de sortiment, merge! Iar un stick e mai mult decât suficient pentru o cană mare de lichid. Sunt foarte practice, merg luate oriunde, așa că dacă plecați, e mai bine să le luați pe acestea decât borcanul întreg.

Încerc să exclud zahărul din alimentație, așa că îl înlocuiesc cât de mult pot. E adevărat, și mierea are zahăr, nici ea nu e pe deplin ”nevinovată”. Dar cel puțin nu e procesată. Cel mai des o folosesc iarna, mai ales la vin fiert și la turta dulce. Ies nebunii cu miere! Dar nu strică nici folosită pentru îngrijire, mai ales a tenului și a buzelor.

De exemplu, pentru exfolierea și hidratarea buzelor folosesc zahăr tos amestecat cu puțină miere, frec bine buzele, las să acționeze un pic, apoi clătesc. Eventual după mai pun miere, ca să le netezească. Nu sunt adepta măștilor făcute în casă, dar să știți că în combinație cu gălbenușul și diverse uleiuri, ies minuni pentru piele!

Pe site-ul celor de la Apidava găsiți, pe lângă diverse sortimente de miere, și cosmetice gata preparate cu miere. Pe lângă prețurile acceptabile, aveți garanția că produsele sunt naturale. Și da, mierea nu expiră, că am tot văzut diverse păreri pe această temă. Se cristalizează, dar nu expiră. Proprietățile sunt tot aceleași.

Deși nu sunt o mare consumatoare, apreciez produsele apicole, iar borcănelul acesta îmi va fi de mare ajutor mai ales până se termină cu virozele. Poate nu știați, dar ceaiul cu miere și lămâie rămâne în top remedii naturiste pentru tratarea răcelii.

Voi consumați miere frecvent? Care e modalitatea de consum preferată?

9 Replies to “Miere sau zahăr? Aceasta e întrebarea

  1. Din câte știu eu din bătrâni, faptul că mierea se zaharisește e garanția că e naturală. 😀 Eu primesc direct de la cineva, de la „țară” și am câțiva litri. Nu mai folosesc deloc zahăr acasă.

  2. Eu in fiecare dimineata beau ceai cu miere s-au lapte cu miere, consider ca este mult mai buna decat zaharul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *