Ziua bună tuturor! Despre Minifestivalul Lavandei v-am mai vorbit și acum 2 ani, în pandemie, când am aflat de pe Facebook despre acest lan de lavandă. Aflat cam la 80 de km de Brăila, am zis că ar fi păcat să nu ajung și eu. Mai ales că nu văzusem un lana de lavandă până atunci. Și uite că s-au făcut 3 ani deja de când tot mergem. Anul trecut am fost cu nepoții mei, iar anul acesta am convins-o și pe verișoara mea să meargă cu noi. Adevărul este că sunt câteva ore de relaxare și poze frumoase. Plus că este ușor accesibil și mai găsești și tot felul de produse faine.

Unde se află lanul – detalii organizatorice

Nu este un spațiu foarte mare, e adevărat, însă în fiecare an s-au schimbat decorurile și chiar a meritat să mergem. De data asta a fost un leagăn tare fain care mi s-a părut că a făcut totul. Drumul până la Tecuci e bun, nu am avut probleme, însă din nou, a fost extrem de cald. Dar asta e ceva obișnuit la final de iunie… La noi tot ține canicula de vreo 2 săptămâni și o să mai fie, nu a fost doar atât. ”Biletul” de intrare costă 15 lei și primiți un buchet de lavandă. Toată treaba e să nu rupeți florile! Anul acesta l-am lăsat pe Aki acasă, nu am vrut să îl mai chinui cu căldura.

Am făcut poze frumoase și chiar a meritat drumul! În fiecare an îmi place la fel de mult, nu am avut niciodată pretenții sau obiecții. Mi se pare complet deplasat să spui că a fost așa și pe dincolo. Ai avut pozele la dispoziție și sunt deja 3 ani de când este deschis lanul de lavandă, așa că e impropriu să spui că nu e ok. Părerea mea doar. Am tot citit diverse opinii și chiar cineva se plângea că nu e așa și pe dincolo. Din punctul meu de vedere, Florentina face o treabă minunată! Și nici nu cred că e ușor deloc.

Lanul a fost deschis în perioada 24-26 iunie și trebuia să fie și pe 1-3 iulie. Însă la început de iulie, lavanda se cerea culeasă, așa că lanul nu a mai fost deschis. Și lavanda a suferit din cauza secetei, așa că nu cred că se cuvine să ne supărăm că nu am mai avut un weekend mov.

Mă bucur că am ajuns și în acest an la Dealul Mov. E frumos de fiecare dată, poate chiar mai frumos ca în anul precedent. Îmi place și alăturarea cu floarea soarelui și porumbul. Care și ele au avut de suferit anul acesta… Căldura face ravagii. Vă invit și pe voi să vă bucurați de natură! Fiecare lan, fiecare producător local, toate ne fac viața mai frumoasă!

6 Replies to “Am fost și la… Minifestivalul Lavandei (ediția a 3a)

  1. Ce frumos! Mi-am dorit și eu și anul trecut, și anul acesta să ajung la un câmp de lavanda, dar nu a fost sa fie…

  2. Foarte frumos!
    Eu nu am ajuns niciodată într-un lan de lavandă, dar tare mult îmi doresc!
    Mai aștept, nu se știe niciodată când apare oportunitatea!
    Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *