Mă uit în urmă și nici nu-mi dau seama când am ajuns la modulul 11 al cursului de fotografie digitală de la Eurocor. Parcă mai ieri învățam noțiunile de bază, și azi am învățat niște chestii foarte faine pentru fotografii. Mă bucur că am ajuns aici și fac pași repezi spre finalizare, sper să iau diploma cu brio! Lecțiile 21-22 nu sunt prea complicate, ba pentru lecția 21 am făcut deja și tema grație excursie din weekend. O să vedeți imediat despre ce e vorba!

Lecția 21 – Fotografia panoramică

Am mai încercat până acum să fac fotografii panoramice, dar nu mi-a ieșit cine știe ce… Asta pentru că nici nu aveam eu noțiuni de bază și nici nu mă concentram suficient. E adevărat, acum și tehnologia ne ajută foarte mult, telefoanele având deja această funcție specială. În ceea ce privește aparatele, se recomandă obiective speciale, dar chiar și-n lipsa lor se pot realiza fotografii minunate!

Lecția 22 – Fotografia în infraroșu

Aici mi s-a părut ceva mai complicat, dar fiind faptul că ai nevoie de un filtru special pentru a obține acest tip de fotografie. Sau o poți prelucra în Photoshop, deși nu sunt neapărat fană a acestui program. Totuși, adevărul e că efectul e unul deosebit și chiar merită încercat! Mie mi-au plăcut mult exemplele din modulul 11 și aș vrea să încerc măcar să prelucrez o poză, ca să văd cum iese.

Ce e mai important de ținut minte e că nu vei reuși niciodată să faci fotografii mai bune dacă doar parcurgi acest curs. Ai nevoie de mult exercițiu, trebuie să folosești apartul din dotare. Și telefonul poate fi dat pe modul Pro, astfel că poți seta parametrii și te poți juca cu ei după cum dorești, exact ca și cum un DSLR. Desigur, efectul nu va fi același, dar pentru a învăța, e ok!

Modulul 11 mi s-a părut destul de interesant și chiar trebuie să mă pun pe treabă să fac și tema cu fotografia prelucrată. Mi-ar fi plăcut să am un filtru, ar fi fost mai simplu, dar… Oricum, noțiunile din acest modul au fost ok și de mare folos! Voi ce mai meșteriți și ce mai invățați nou în ultima vreme?

2 Replies to “Modulul 11 din cursul de fotografie digitală Eurocor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *