Săptămâna trecută am primit propunerea de a face recenzia unei noi cărți apărute pe piața noastră. Este vorba despre o ”poveste de dragoste cu note de dramă şi mister, presărată cu idei psihologice”, după cum o prezintă autorul, Paul Pufan. Mă gândesc că această combinație pare destul de interesantă, și cum oricum am citit tot ce mi-a picat în ultima vreme în mână, am zis de ce nu? Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate a fost o surpriză pentru mine, Vorbim de o cartea pe care am citit-o relativ repede, în vreo 2-3 ore, dar care are de toate în ea, deci sigur trece teste riguroase.

Povestea se deschide cu James, un tip fascinat de un tablou și de persoana pe care acesta o reprezintă. Nu știe nimic despre el, despre familia lui, dar această pânză îi va dezvălui mai mult decât este pregătit să afle. Mi-a plăcut mult această tehnică pe mai multe planuri temporale, a aducerii aminte, mi se pare poziționată foarte bine în context.

Ashley este o femeie frumoasă, bogată și deșteaptă, cu un soț iubitor. Cel puțin din afară. Doar ea știe ce ascunde căsnicia lor de complezență. Tocmai din cauza asta, ajunge să aibă o legătură cu cumnatul ei, Mark. Treaba pare destul de romantică și periculoasă totodată, sugerând în mod clar o poveste plină de infidelități.

Dar totul se schimbă atunci când grădinarul casei este găsit mort. Cartea asta e plină de răsturnări de situație, ceea ce m-a binedispus complet! Sunt cam 300 și ceva de pagini, însă mi-a plăcut enorm faptul că nu am găsit deloc pagini ”moarte”. Nu m-am plictisit deloc lecturând-o, ci mi-a plăcut și am trăit fiecare clipă. Așa da, Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate e un debut promițător, diferit și plin de suspans!

Personaje bine conturate

Personajele nu sunt numeroase, dar sunt bine conturate. Ashley pare femeia țintuită într-o căsnicie pe care nu o dorește, dar care are secrete întunecate. Nathan, soțul ei, pare un tip dur și crud, din moment ce a ales această căsnicie doar pentru a avea o femeie model lângă el. Mark, fratele său, e un tip destul de ciudat, cu relații amoroase prin toată casa, să spun așa. Aceste trei personaje sunt reprezentative, dar nu și decisive. Chiar și cele mai mărunte personaje au rolul lor bine stabilit. Nimic nu e la întâmplare. Dialogul este dinamic, informațiile îți sunt relevate rapid, iar finalul e… ei bine, nu te-ai aștepta!

”Dorința de a te avea îmi cauzează durere, iar lupta cu această dorință ar însemna să îmi reneg propria esență.”

Cartea o găsești atât pe Libris, cât și la editura Smart Publishing, pe Elefant sau alte magazine online. V-o recomand din plin pentru a descoperi un autor proaspăt și consider că vă va plăcea! Dragoste, mister, crime – par rețeta perfectă pentru o carte de succes! Sper ca Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate să aibă parte exact de aprecierea pe care o merită. Vouă vi se pare interesant subiectul?

One Reply to “Recenzie – Nețărmuritul zbor al sufletelor desfrânate”

  1. Titlul e ciudatel si nu m-ar fi atras, iti zic sigur, dar din scurtul rezumat parca i-as da o sansa cartii si autorului, adica daca zici ca e si cu mister…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *