Despre brandul Tesori dOriente am mai vorbit, v-am mai prezentat aici apa de toaletă White Musk de care m-am îndrăgostit iremediabil și pe care și azi o port cu același drag (culmea e că am și folosit-o, fără să am în plan să scriu acest articol). Ayurveda este cea mai nouă gamă a brandului, iar numele, sugestiv, mă duce cu gândul la echilibru și armonia trup-suflet. Ayurveda reprezintă un sistem de cunoștințe medicale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor. Există patru Vede: Rig-veda, Sama-Veda, Yajur-Veda și Atharva-Veda. Ayurveda derivă din a patra, Atharva-Veda, subordonată celorlalte trei.  Aceasta se bazează pe faptul că sursa tuturor bolilor și neajunsurilor este stresul. Pacienții sunt clasificați pe tipuri de corp (trei doshas, care sunt luate în considerare pentru a controla armonia minte-corp), iar tratamentul are drept scop restabilirea echilibrului sistemului minte-corp.

Chestia este foarte interesantă, orientalii chiar au un stil aparte de a trata omul și de a-l percepe. Ritualurile indiene și modul în care ei cred în echilibrul suprem, în armonia omului cu natura, în karma și reîncarnare, toate fac din cultura lor ceva de neimaginat pentru noi, europenii, care suntem mereu pe fugă și total dezinteresați de lucrurile profunde. Tocmai de aceea, Tesori dOriente a creat gama Ayurveda, care ne ajută să ne reechilibrăm, să ne rezervăm timp și pentru noi.

Noi am primit la Bucovina Beauty Blogger #1 un pachet ce conține gama vedetă a acestei veri, în 3 ipostaze – gel de duș, cremă de duș și apă de toaletă. Nu am putut decât să mă bucur, apreciez acest brand tare mult, gelurile lor de duș te învăluie și îți mângâie simțurile, așa că nici aceste produse nu au făcut excepție.

Spuma bogată, aroma inconfundabilă și persistentă, toate fac din produsele Ayurveda un must-have al verii! Îmbogăţite cu aloe vera, gălbenele, uleiuri de amla, de neem şi de susan, gelul de duș și crema de baie hidratează pielea și îți inspiră încredere mai mult decât un simplu produs de curățat corpul.

Cât despre apa de toaletă… oare am cum s-o descriu? Un parfum oriental, ce are ca note de vârf – portocală, lămâie și bergamotă, note de mijloc – piper, condimente, stânjenel, ylang-ylang și violete, iar ca note de bază – patchouli, cedru, ambră, vetiver și balsam de Peru. Sună misterios, cald, relaxant. Și chiar îți induce o stare de bine! Persistența este destul de bună raportată la prețul foarte mic, așa că recomand cu încredere.

Până și ambalajul este extrem de frumos și te duce cu gândul la lumea orientală, unde relaxarea e la ea acasă, iar starea de echilibru este baza unei vieți armonioase. Ayurveda este mai mult decât o adunătură de învățături, este însăși starea de bine. Iar cei de la Tesori dOriente au ilustrat acest lucru foarte bine în noua gamă!

6 Replies to “O oază de relaxare sau cum folosim ayurveda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *