Ca în fiecare an de 1 mai, românii profită de această mini-vacanță pentru a evada din rutina copleșitoare în locuri frumoase, pline de distracție și voie bună. Majoritatea tinerilor preferă stațiunile litorale, în vreme ce adulții aleg sejururile la munte, petrecute împreună cu familia.

Cea mai “vânată” destinație de 1 mai rămâne Vama Veche. În România, excursiile la mare trebuie organizate cu câteva săptămâni înainte, deoarece stațiunile se aglomerează rapid, iar locurile vacante din hoteluri se ocupă cât ai clipi. Situația se complică și mai mult în cazul stațiunilor care se bucură de o popularitate ridicată, așa cum este Vama Veche.

Dacă și tu ți-ai propus să mergi în Vamă de 1 mai, noi te învățăm cum să organizezi un trip simplu și rapid și îți spunem și de ce este bine să planifici totul din timp:

  • În Vamă nu se mai stă cu cortul, iar serviciile hoteliere și conditiile de cazare lasă de dorit, ceea ce înseamnă că dacă vrei să “prinzi” o cameră modernă și condiții decente de cazare, trebuie să te miști repede! Dacă vei căuta din timp hotelul sau pensiunea și vei face rezervarea cu cel puțin o lună înainte de data plecării, ai toate șansele să obții o ofertă bună. În ziua de azi, în România este extrem de dificil să găsești o cazare satisfăcătoare, din perspectiva igienei și a confortului. Lanțurile hoteliere ar trebui să investească mai mult în serviciile oferite, dacă își doresc să aibă clienți mulțumiți, care să revină. De pildă, ar putea începe prin a pune la dispoziția turiștilor măcar produsele de igienă de bază, cum ar fi pastă de dinți, săpun și hârtie igienică, pe care le pot achiziționa de aici https://www.sanito.ro/consumabile-hartie/hartie-igienica. Pentru un plus de confort și pentru a le asigura turiștilor o ședere păcută, aceștia pot investi și în crearea unei atmosfere intime în camere, folosind arome de cameră de la sabon.ro, lămpi cu lumină difuză și alte obiecte decorative. Cert este că turismul din Romania încă mai are multe aspecte de îmbunătățit, dacă se dorește alinierea la standardele europene.
  • Nu lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metri! În weekend-ul dinaintea zilei de 1 mai va fi mare îmbulzeală în supermarketuri și în mall-uri. Așa că mergi la shopping din timp și evită aglomerația din oraș. Mult mai confortabil este să faci cumpărăturile online, fiind de trei ori mai comod și mai rapid. Fă-ți o listă cu toate lucrurile de care vei avea nevoie la mare, cum ar fi sandale, pe care le poți lua de aici https://www.modlet.ro/41-sandale-cu-talpa-joasa , papuci de plajă, minge gonflabilă, rogojină, cremă solară și alte produse necesare, și intră pe net să ți le cumperi! Astfel, îți va rămâne mai mult timp la dispoziție pentru a pune la punct celelalte detalii ale vacanței.
  • Evită să mergi cu trenul! Nu te sfătuim să mergi cu trenul în Vamă, cu atât mai puțin cu personalul care pleacă în toiul nopții. Dacă nu vrei să faci 8 ore pe drum și să călătorești în condiții precare, poți lua autobuzul sau poți merge cu mașina, împreună cu prietenii. O variantă modernă de a călători, care a căpătat multă popularitate și în rândul românilor, este aceea de a apela la un șofer care își anunță cursa online și de a împărți banii pentru benzină. Desigur, această opțiune se poate dovedi riscantă, pentru că șoferul este practic un străin, care poate avea reacții dubioase și nu știi la ce să te aștepți din partea lui. Chiar și așa, se pare că mulți români preferă acest mod de a călători, mult mai ieftin și mai confortabil, comparativ cu trenul, microbuzul sau autobuzul.
  • Nu îți lua carduri și acte importante cu tine. Dacă mergi în Vamă, cel mai bine este să ai bani gheață la tine, din mai multe motive. În primul rând, la restaurantele și terasele din stațiune nu vei avea posibilitatea să plătești cu cardul, iar în al doilea rând, nu uita că te duci în VAMĂ! Petreceri nebune, nopți nedormite, agitație și haos, confuzie. În tot acest tumult, șansele să-ți pierzi cardul, actele sau cheile de la mașină sunt foarte mari! Așa că du-te acolo ca un hippie liber, doar cu tricoul de pe tine și cu buna dispoziție. Descotorosește-te de orice responsabilitate și lasă-te în voia unei vacanțe de neuitat!

Chiar dacă anul acesta ți-ai planificat vacanța din scurt, este în regulă. Acum știi cum să procedezi pentru ca anul următor să îți iei toate măsurile de precauție din timp și să ai parte de un concediu lipsit de griji!

2 Replies to “Peste 50% dintre români își vor petrece vacanța de 1 mai pe litoral. Află care este cea mai căutată destinație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *