Ziua bună tuturor! Astăzi vreau să vă spun câteva lucruri despre cadoul meu de Crăciun, pe care mi l-am dorit destul de mult, și anume uscătorul de păr Philips ThermoProtect Ionic, modelul HP8232. Ideea este că de când mi-am lăsat părul să crească, au început să se și vadă vârfurile despicate. Și bineînțeles, beleaua e că nu pot sta fără uscător de păr. Cine a avut părul scurt și l-a vrut iar lung, mă înțelege. Până nu ajunge la o dimensiune mai răsărită, ca să nu mai aibă nevoie de coafare la fiecare spălare, durează. E foarte ușor să scurtezi părul, doar dai cu mâna prin el și atât. Dar când vine vorba să crească… e teroare până trece de ”acea” lungime”. Tocmai de asta am vrut un uscător mai performant, care să îmi protejeze mai bine părul.

Ca să facem o comparație, înainte aveam un Rowenta Moveling de 1700w, ușor, compact, micuț, chiar mi s-a părut foarte bun. Și îl am de vreo 9-10 ani. Funcționează impecabil, nu am ce să îi reproșez. Însă am zis să încerc și ceva cu tehnologie mai nouă, atunci nu știam de ThermoProtect și ionizare.

Ce opțiuni are acest uscător de la Philips?

– 2200 w putere, deci usucă mai repede. Mie și 1700 îmi erau suficienți, diferența nu mi se pare notabilă

– 2 trepte de putere și 3 trepte de căldură

– opțiunea ThermoProtect – adică temperatura de uscare optimă, dar și protecție suplimentară împotriva supraîncălzirii părului. Adică nu mai ”arde” părul

– funcția de ionizare – adică previne electrizarea părului. Multe companii bagă niște nume pompoase, de nimeni nu știe ce cumpără. Dat fiind faptul că lucrez în comerț, știu exact ce vând, am căutat să mă pot explica pe înțelesul tuturor

– ca și accesorii, vine cu concentratorul și cu difuzorul de volum (inutil dacă nu ai părul creț din naștere)

– buton de aer rece

Ce face acest uscător?

Mai pe scurt, acest uscător promite să usuce mai repede și mai bine, protejând firul de păr. Eu l-am luat pentru a întârzia cât mai mult înspicarea vârfurilor, în condițiile în care folosesc și protecție termică. Ca să vă spun drept, usucă bine, dar nu face minuni în ceea ce privește vârfurile. Este tot aparat cu căldură, indiferent că are sau nu ThermoProtect, nu va proteja niciodată firul de păr. Doar să îl folosiți pe aer rece. Eu îl folosesc la treapta a doua, deci cu opțiunea de ThermoProtect, m-am tuns acum o lună, și acum iar am vârfuri despicate. Se văd cu ochiul liber. Ce nu-mi mai place e că e foarte mare. Deși, să zicem, are putere mare, compensează.

Nu zic că nu e un uscător foarte bun. Își face treaba. Însă minunile nu se întâmplă. Și clar, orice dă căldură, provoacă pagube părului. Puterea mare ajută la reducerea timpului, prețul nu e mare (acest model a fost pe final de gamă, dar au apărut altele, cu aceleași opțiuni, și mai micuțe), iar accesoriile sunt utile (depinde de tipul de păr).

Părerea mea e că acest uscător cu ThermoProtect nu merită, până la urmă. Dacă îl luați din motivele pentru care l-am luat eu. Adică întârzierea firelor despicate. Asta nu face, clar, cu toate opțiunile lui. Pentru putere și accesorii, da, e super bun. Dar cu tehnologiile astea… părerea mea e că tot foarfeca te scapă de vârfurile nasoale. Voi aveți experiențe de genul, cu produse de styling de ultimă generație? Fac ceea ce promit?

14 Replies to “Philips ThermoProtect Ionic – yay or nay?

  1. Ce tare. Nu știam ca exista uscătoare de par cu ionizare. Si eu folosesc tot un uscător micut. Iar când e ceva mai cald imi tin parul într-un prosop pana se usucă.

  2. Sincer eu am tot un uscator de la Phillips dar nu stiu ce pate face el in afara de a usca parul :))Varfurile le rezolv cu ulei pt asa ceva si cand in cand foarfeca :))

  3. Arata interesant, nici nu stiam ca exista. Pacat ca nu are efect. Eu am un uscator normal, functioneaza bine si folosesc protectie termica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *