Ziua bună tuturor! Niciodată nu am avut talent la desen. Țin și acum minte că în generală mai primeam teme la desen. Făceam întotdeauna flori în vază cu un măr alături. Era cam singurul lucru pe care știam să îl desenez sau să pictez. În rest, desenul nu a fost niciodată punctul meu forte. Degeaba mă gândeam eu la un moment dat că aș fi vrut să dau la arhitectură, că tot nu mă salva nimic pe lume. Pur și simplu nu am ochiul sau mâna formate. Așa că atunci când mi s-a oferit șansa să fac o pictură pe numere, am ales un tablou destul de complex. Inițial mi s-a părut poza destul de ușoară. Însă clar m-am dus la level avansat. Am ales un model destul de atipic, însă hai să o luăm pe rând!

Picteazăpoza.ro este un site foarte fain, unde găsești nu doar picturi pe numere, ci și picturi cu puncte sau goblenuri cu diamante. Toate vin la pachet cu toate ustensilele necesare. De exemplu, eu am primit pânza prinsă pe un cadru de lemn, dar și trei pensule de diferite dimensiuni și toate culorile necesare.

Cum se procedează?

E destul de simplu, dar recomand alegerea unui model mai simplu pentru început, urmând să avansați treptat. Eu am ales ceva din categoria ”Înspăimântător”, sunt mai atipică de fel, și chiar am mai găsit câteva modele superbe. E o modalitate de a-ți decora casa cu propriile creații. Sunt diverse poze, din mai multe genuri, însă poți să pictezi și poza ta, pe care ți-o dorești. Tocmai de aceea consider că e și o idee foarte bună de cadou.

Eu am început să pictez pe numere, adică am început cu 0, cu 1, cu 2 etc. Bineînțeles, am mai sărit câteva părți, am revenit ulterior la ele. Foarte important este să nu lăsați foarte mult să treacă de la data desfacerii vopselurilor, pentru că e posibil să se usuce. Eu am pățit-o, am primit tabloul undeva în septembrie și l-am terminat abia în martie, la jumătate de an. La mine s-au adunat mai multe și nu am mai avut atât de mult timp. Însă cine își propune să îl facă mai repede, cu siguranță va reuși.

Mie îmi place foarte mult ce a ieșit și cred că am respectat poza în cea mai mare parte. Adevărat, când am descoperit că vreo două culori s-au uscat, am încercat să improvizez. Însă îmi place cum a ieșit. Recomand acest gen de pictură tuturor celor cu două mâini stângi sau antitalent. Veți descoperi că știți să faceți chestii foarte mișto! Voi ați încercat vreodată picturile de genul?

11 Replies to “Pictează poza sau cum să dobândești talent la desen

 1. Da , am incercat !
  I ti pune rabdarea la incercare .
  La inceput I ti pare foarte greu, dar cu timpul pare din ce in ce mai usor .
  M i a placut foarte mult .
  Recomand cu drag !

 2. Nu am avut niciodată la desen, dar nici nu am fost încurajată. Cu toate aste, mi-ar fi plăcut să pictez. Apreciez mult arta, îmi place să vizitez muzee și să admir picturi celebre. Ideea picturii pe numere este una inedită și benefică relaxării. M-am tot gândit să încerc și eu.
  Felicitări!

 3. Cred ca este o activitate extrem de relaxanta doar ca nu cred ca in felul asta Dobândești ceva capabilități in pictura! Am și eu o pictura începută și sper s-o duc la bun sfârșit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *