Ziua bună tuturor! Prin iarnă vă povesteam că am fost și eu la stomatolog după ceva timp. Da, știu, nu e ok, însă îmi era extrem de frică. Și uite că de-a lungul anilor nu am avut probleme majore cu dinții, în afara unor sângerări extrem de abundente și ciudate, care se iscau din senin. Și la un moment dat, mai mult îndemnată și de Mr., am mers să ne programăm la un detartraj. Asta este o procedură prin care tartrul este îndepărtat de pe dinți și din spațiile interdentare. Dacă tot am fost la stomatolog, să știți că mi-am mai făcut și câteva căriuțe, însă vă zic mai multe în cele ce urmează. Placa bacteriană reprezintă o acumulare de bacterii ce aderă la suprafața dintelui sau a protezei. În fiecare zi se mai adaugă un strat de placă, ce se întărește și formează tartrul.

”Tartrul este este o sursă de reținere a depozitelor alimentare și a bacteriilor ce favorizează ulterior apariția problemelor dentare sau chiar infectarea gingiilor (gingivită, carii etc.)”

Detartrajul reprezintă exact procedeul de îndepărtare a tartrului cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. Este o procedură non-invazivă, care nu afectează structura dintelui. Teoretic, este nedureroasă, practic, dacă nu îmi făcea anestezie, muream :)) Greșeala mea a fost că nu am făcut acest lucru frecvent. Din spusele medicului, sunt două tipuri de oameni – unii care nu au carii și au tartru, și unii care au carii și nu au atât de mult tartru. Eu fac parte din prima categorie. Tocmai de aceea, am avut și o retracție a dinților din față, dacă nu mergeam și dacă nu voi ține din scurt problema asta, clar se vor întâmpla chestii mai grave și e posibil să îmi și pierd dinții.

Cine sunt cei de la Pierre Fabre?

Pierre Fabre Oral Care oferă soluții pentru igiena orală de peste 50 de ani. Produsele lor mi-au fost recomandate chiar de medicul dentist.  Ea mi-a spus să caut pasta de dinți Elgydium, care ar fi eficientă în lupta cu placa bacteriană.

Cei de la Pierre Fabre au game atât pentru adulți, cât și pentru copii. Vorbim aici de paste de dinți, ape de gură și periuțe. Vorbim despre game împotriva plăcii bacteriene, pentru albire, cu acțiune multiplă, pentru dinți sensibili, pentru gingii iritate și pentru îngrijirea gingiilor. Pe lângă paste de dinți, mai au și soluții complementare și geluri pentru o igienă completă.

Eu am primit pasta de dinți pentru placa bacteriană, o periuță de dinți medie, precum și apa de gură Eludril Extra, extrem de eficientă împotriva plăcii. Am renunțat la periuțele electrice pe care le aveam și trei luni de zile o voi folosi pe aceasta. Momentan, pasta de dinți e ok, nu are un gust ciudat, o tolerez fără probleme. Apa de gură nu conține alcool, ceea ce e super! Nu are un gust înțepător, o ador!

În momentul de față nu pot spune că aceste produse au făcut minuni, însă aștept să îmi spună medicul stomatolog asta la următorul control! Sunt hotărâtă să îmi țin sănătatea dinților sub control. Chiar dacă nu am prea multe carii, nu vreau să îmi sângereze gingiile și nu vreau să îmi pierd dinții! Așa că în mod cert voi continua să folosesc produsele Pierre Fabre, concepute special pentru cele mai acute probleme. Voi ce probleme aveți – carii sau placă bacteriană?

One Reply to “Placa bacteriană – un inamic extrem de periculos”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *