V-am mai povestit de pasiunea mea pentru cărți. Știți și de proiectul ”Cartea săptămânii”, desfășurat împreună cu alte fete pasionate de lectură, proiect ce constă în publicarea unei recenzii în fiecare joi. Îmi place să împărtășesc cu voi impresiile mele despre ce am mai citit și să vă anunț despre ultimele cărți descoperite. Îmi este drag să dau comenzi pe diverse site-uri, în librării online sau în cele fizice, îmi este drag să deschid colete, să întorc pagină după pagină, să simt mirosul de carte tipărită. De aceea prefer cărțile tradiționale în defavoarea e-book-urilor. Nu zic nu, mai citesc și de pe telefon, dar asta doar în condițiile în care chiar nu mai am nicio carte pe lângă mine, ceea ce se întâmplă foarte rar. Am încercat și cu tableta. Nu mi-a plăcut, fiind prea mare. Ba mă bătea gândul la un moment dat să-mi iau și un e-book reader, dar am renunțat repede la idee, fiind convinsă că se va pune praful pe el stând aruncat într-un colț.

Iubesc romanele polițiste, pline de suspans, preferații mei sunt autorii nordici. În fiecare carte descopăr ceva nou, caut și eu indicii pe măsură ce dau paginile, și sper de fiecare dată să-mi dau seama cine este ucigașul. Bineînțeles că nu prea-mi iese treaba asta niciodată, dar cel puțin îmi pun mintea la contribuție. Cred cu adevărat că lectura te face mai deștept. Cred că dacă citești, îți dezvolți imaginația, îți îmbogățești vocabularul, știi să treci mai bine prin diverse situații și ai un mod plăcut și interesant de a-ți petrece timpul.

Vara asta sunt hotărâtă să recuperez tot ce am pierdut cât am pregătit disertația și să citesc de două ori mai mult. Mă gândesc să dau măcar două comenzi online pe Iuppy, pentru că am văzut câteva cărți care m-ar atrage. Cărțile sunt organizate pe categorii, deci a fost ușor să le găsesc. Mai greu e să mă hotărăsc exact ce vreau! Tot dau târcoale la secțiunile Polițistă și Horror, pentru că mai am ceva romane de Stephen King pe care nu le am, dar nici secțiunea de Chick-lit nu mă lasă rece. Sunt cărți ușurele, numai bune de vară, amuzante și pline de întâmplări cam de zi cu zi. Să vă zic drept, eu am pus ochii pe noua versiune a lui E. L. James pentru 50 de umbre ale lui Grey, povestită din perspectiva lui Christian. După ce am citit trilogia și am văzut și filmul, sunt curioasă dacă există diferențe.

grey_0Cărți sunt, am de unde alege. Și sunt categorii pentru fiecare din noi, indiferent că alegi beletristică, pentru relaxare, sau cărți pentru facultate sau job, de genul celor pentru Drept, Gastronomie, Educație sau IT. Există câte o carte pentru fiecare! Trebuie doar să cauți. Plăcerea de a citi se dezvoltă în timp. Dar dacă nu încerci, nici nu ai să știi vreodată ce-ai pierdut! O vară plină de cărți vă doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *