Anul ăsta a fost destul de plin. Mai ales în ceea ce privește apartamentul, pentru că am vrut să începem să ne mișcăm într-o direcție cu amenajarea lui. Da, am luat mobila la momentul când ne-am mutat, am făcut cât de cât, dar de-abia acum începe greul. Drumul spre renovare e lung și anevoios, cu multe hopuri. Primul, și cel mai mare, ar fi banii, că trebuie din salariu să acoperi toate cheltuielile, ratele, facturile, să și mănânci, să te și distrezi, și să mai faci și ceva prin casă, eventual. Cam multe, nu? Ei bine, noi ne-am apucat să strângem, încet-încet, și am reușit anul acesta (sau cel puțin în prima jumătate)să ne ocupăm de exteriorul casei.

Prima investiție pe care am făcut-o au fost rulourile. Pentru că locuim pe partea de sud, soarele ne bate în geam de dimineață până seara. Și e destul de rău, ținând că suntem și răi de căldură. Așa că, pe lângă aerul condiționat, pe care îl dețineam deja, am pus și rulouri la fiecare geam. Asta pot spune că a fost cel mai ușor.

A urmat izolația exterioară. Aici au fost câteva zile de foc și de rugi să nu plouă, să ne strice planurile. Plus mult, mult praf! A fost debandadă mare cu materialele, a fost nevoie de mult polistiren expandat, fiind apartamentul dispus pe lung, toate camerele sunt la exterior. Muncă multă, bănuți serioși, nervi, dar până la urmă a ieșit bine!

Ultima investiție pe anul ăsta a fost hidroizolația la acoperiș, care s-a făcut cu toată scara, deci costurile sunt împărțite pe apartament, lunar, și incluse în întreținere. Abia la anul mai avem în plan să ne apucăm de interior, să ne ocupăm de camere pe rând. O să fie nevoie de plăci rigips, vopsea lavabilă de interior, o mulțime de lucruri, dar cred că la final o să merite! Deja am în plan să cumpăr vopsea lavabilă de la MacoStore, pentru că prețurile sunt bune și mă combin și cu alte materiale. Ies bine și la bani, vin și acasă… nu mai stau să alerg după ele.

Încet-încet, începe să semene a acasă! Eforturile sunt ceva mai mari, dar merită! Când știi că faci pentru tine, altfel merge treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *