Ziua bună, oameni dragi! Știu că deja au trecut 3 luni din acest an, dar în fiecare zi îmi mai propun să fac câte ceva și să mai merg într-un loc nou, așa că planurile mele financiare sunt date peste cap constant. Și da, știu că trebuia să-mi propun de la bun început ce și cât voi cheltui, măcar în mare, ce mofturi ne vom permite sau ce lucruri sunt urgente. Daaaar, se pare că am dat-o-n bară și de data asta. Cheltuielile neprevăzute m-au cam dat peste cap și luna asta cel puțin am rămas în pană, cu doar 20 lei pe card. Noroc cu el, că a fost mai cumpătat. Și până pe 5, data de salariu… mai e!

Anul ăsta am deja 3-4 nunți, deci din start trebuie să pun bani deoparte pentru așa ceva. Da, evenimentele de genul sunt costisitoare și trebuie să ții cont de locație, de relația cu mirii, de ținutele voastre… E mai complicat. Pe lângă aceste cheltuieli prevăzute, să zic așa… mai sunt și cele neprevăzute. Întotdeauna trebuie să ai ceva bănuți puși deoparte pentru lucruri la care nu te aștepți. De exemplu, luna asta amândoi am avut probleme cu ochii și a trebuit să cheltuim ceva pe medicamente și consultații.

Pe lângă aceste categorii, pot să zic că-mi doresc să merg măcar la mare, în Moldova și la castelul Iuliei Hașdeu. Măcar! Și da, și pentru astea trebuie bani. Plus că mașina e posibil să mai ceară una-alta, mai trebuie haine, încălțăminte… mâncare, rate și facturi. De multe ori mă întreb cum reușim să ne descurcăm. Și dacă le pun pe foaie, chiar mă apucă răul. Dar încerc să mă detașez și să găsesc soluții la problemele urgente, dacă apar.

Am evitat să mă împrumut de la cunoscuți sau rude, dar uneori chiar am fost în pană. Și atunci când rămâi cu 50 lei în buzunar până la salariu și mai sunt vreo 2 săptămâni până acolo… e destul de dificil! Așa că o soluție ar fi să apelezi la un credit rapid online, pentru că în 60 de minute au un răspuns pentru tine. Știi exact ce, cum și câte rate, așa că nu e niciun risc.

Toți avem situații neprevăzute, în care poate ne cheltuim toate economiile sau nu ne ajung. Ce facem în situația asta? Voi cum vă descurcați?

2 Replies to “Planuri financiare pentru 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *