Neața bună, oameni frumoși! Weekendurile sunt full, știu că activitatea mea e diminuată, dar o să încerc de acum să fac articolele în avans, să nu mă mai chinui sau să vă aduc în prim-plan informații poate mai vechi și pe care le știți deja. Vremea s-a mai schimbat, azi aveam în plan să trag un pui de somn când ajung acasă, dar mi-am schimbat perspectivele. Am poze de făcut, am teme de pregătit, trebuie să fiu fresh. Acum, însă, am în plan să vă povestesc despre dulciuri cu polen de la Apidava, pe care le-am primit prin intermediul celor de la Brander. Dar să vă zic ceva… eu le încercasem deja, cu ceva timp în urmă, când am comandat atât caramele, cu polen sau fără, cât și bomboane cu miere.

Aki nu s-a putut abține, bineînțeles că și-a băgat nasul, însă oricât de drag mi-ar fi, el nu a primit de data asta nimic. Și asta pentru că aceste caramele conțin miere și polen și sunt extrem de dulci, iar câinilor nu li se recomandă gusturile prea dulci. Bine, și la noi trebuie moderație! Dar la ei deloc. Sunt predispuși la diabet mai repede ca noi.

Eu am primit o pungă de caramele cu polen și un ursuleț cu miere de salcâm. Caramelele le gustasem deja, așa cum am spus, în ambele variante – cu și fără polen. Miere am consumat destul de multă în ultima vreme. La Festivalul Dulciurilor chiar am cumpărat și-un fagure, mai ronțăi la el când și când. Recipientul în formă de ursuleț mi se pare foarte fain. E atractiv vizual, mai ales pentru cei mici. Dar pe lângă asta, e și practic. Torni mult mai ușor mierea din recipient, mai repede decât te-ai mânji cu lingurița.

Eu am făcut niște clătite americane absolut delicioase și le-am servit cu miere și feliuțe de măr verde. A ieșit o nebunie!

Caramelele cu polen sunt cel mai bun desert pe care îl poți alege! Eu le-am dus și nepoților, și vară-mii. Au fost încântați de ele și le-au declarat ”foarte bune”! Adevărul e că interiorul cremos te atrage, se topesc în gură și nici nu lasă gust rău. Să nu uităm că atât mierea, cât și polenul, ajută la imunitate. Le-aș recomanda cu drag și când începe să te hârâie gâtul, la senzația aia de nici nu te doare, dar nici nu ești ok, lăsată să se topească în gură, acționează eficient!

Nu am decât cuvinte de laudă în general pentru produsele Apidava. Dulciurile lor, respectiv bomboanele și caramelele sunt delicioase și mai sănătoase decât kilogramele de zahăr și E-urile din comerț. Mierea nici nu mai zic…nu ar trebui să lipsească din casa nimănui. O linguriță dimineața, pe stomacul gol, face minuni. Mai nou mă gândeam că iau și niște cătină să fac un sirop mai gros, tot așa, pentru imunitate. Anul trecut am avut din comerț, însă anul ăsta l-aș vrea făcut de mine. Ajută extrem de mult! Mai ales că eu voi fi cu Aki afară mai mereu.

Voi știți ce beneficii au mierea și polenul? Puteți încerca și polen crud în diverse combinații, mai ales acum, la schimbarea anotimpurilor, când virozele bântuie, este de mare folos!

31 Replies to “Polen și miere? Ideale pentru schimbarea anotimpului

  1. eu iau polen si miere de la apicultorul nostru ( o ruda, produce putin si consumam aproape tot in familie). Habar nu am daca au efecte miraculoase, dar am mai vazut polen la colegul meu culturist, spune ca ia pt dezvoltare musculara si ca e incantat.

    1. mie imi place polenul, dar cunosc si eu persoane care nu il agreeaza. l-am mai amestecat cu iaurt in general si i s-a mai dus din gust

  2. Miere oricum consum atunci cand ma iau poftele, doar ca aceste caramele cu polen mi s-au parut senaationale. Imi plac mult si au un gust si o consistenta tare interesanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *