Românii au fost dintotdeauna în căutarea unor metode de încălzire care să le ofere un randament optim, însă în raport cu echilibrul costurilor. În măsura în care sistemele clasice de încălzire nu le-au oferit de fiecare dată randamentul dorit, prospectarea pieții de profil a devenit o obișnuință pentru cei mai mulți.

Se urmărește atingerea unui confort termic optim, cu minimum de efort. Dacă investiția inițială este una relativ ieftină, deseori cheltuielile ulterioare depășesc orice așteptări și nu într-un sens pozitiv. În condițiile în care investiția inițială presupune costuri mai mari, deja pentru mulți perspectiva de viitor nu mai pare atât de promițătoare. De aici pornește problema. Contează atitudinea inițială, modul în care sunt văzute și analizate lucrurile.

O soluție pe care o adoptă tot mai mulți în ultimii ani se referă la pompele de căldură, cele care promit eficiență sporită pe termen lung, dar și cheltuieli controlate. În cazul acestora, economiile la căldură pot ajunge și până la 75%, dacă ar fi să facem o comparație cu consumul sistemelor clasice de încălzire. Poți face comparația și cu peleții despre care știm că au o ardere eficientă și un randament crescut, ca să îți dai seama de ce merită să faci o investiție inițială mai mare.

În ce constau pompele de încălzire?

Nu toți sunt în temă legat de cum funcționează un astfel de sistem de încălzire. În cuvinte simple, se referă la sistemele care folosesc energia din apele subterane sau din sol pentru a-ți asigura confortul termic în locuință, dar și în alte spații. Vorbim și despre echilibru vizavi de calitatea vieții, prin raportare și la impactul pe care îl vor avea asupra mediului înconjurător  – fiind complet sigure și economice.

În detaliu despre pompele de căldură și serviciile pe care le prestează specialiștii acolo unde astfel de lucrări sunt solicitate, poți citi în detaliu pe https://ecodrillforaje.ro/servicii/pompe-de-caldura/. Regăsești și mai departe câteva informații succinte, care ar putea să îți stârnească interesul vizavi de un astfel de sistem de încălzire.

Pe baza cărui principiu funcționează pompa de căldură?

Căldura provine din apa care este obținută dintr-un foraj executat de specialiști, de preferat. Poate fi vorba și de lichidul termic care este introdus în foraje prin furtune colectoare. Urmează trecerea lui printr-un schimbător de căldură. De la temperatura de până în 14 grade cu care iese din foraj, devine din lichid în gazos când intră în contact cu freonul din pompa de căldură. De aici, la o temperatură de cel puțin -5 grade intră în compresor, de unde iese iar la 70 – 75 grade și intră într-un alt schimbător. De aici ajunge în instalația interioară, la temperaturi cuprinse între 55 și 60 grade. În instalația de depresurizare devine iar lichid, iar procesul se reia în mod repetat.

De știut e că numai pompele de recirculare și compresorul sunt consumatori de energie în cazul acestui sistem de încălzire. Citește în detaliu despre pompele de căldura pe site-ul ecodrillforaje.ro, locul în care poți iniția și colaborarea cu o echipă specializată, printre altele, și în astfel de lucrări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *