Neața bună tuturor! Acum vreo 2 săptămâni am acceptat provocarea celor de la Vegis și am decis să încerc o rețetă cu ulei de cocos. Am mai luat până acum așa ceva și nu l-am folosit în scopuri cosmetice, pentru că am avut mult prea mule produse. Inițial îl luasem pentru un tratament al părului, dar nu mi-a plăcut cât de îmbâcsit a rămas (o fi fost și marca de vină, ce-i drept), așa că m-am reprofilat. De data asta am testat uleiul de cocos Niavis și am făcut ceva dulce, că de mâncare nu prea aveam poftă și aveam în cap doar rețete asiatice.

Inițial m-am dus cu gândul la un salam de biscuiți, dar pe parcurs am început să improvizez, așa că au ieșit niște cake pops tare fancy. Am mai făcut o singură dată acest tip de desert, dar nu mai țin minte ce am pus atunci în ele și adevărul e că nici n-am notat. Așa că acum am cam luat-o de la zero. Hai să vă spun ce am folosit pentru bază, să spun așa.

Ingrediente cake pops:
  • 500 grame biscuiți
  • 500 grame rahat
  • 100 grame ulei de cocos
  • 200 ml apă
  • cacao
  • 3 linguri zahăr
  • esență rom
  • stafide
  • nucă de cocos
  • nuci tocate

Pe fundal se vede și socata mea numai bună de vreme caldă, dar despre ea vorbim altă dată! În primă fază am pus pe foc apa cu zahărul, apoi am adăugat uleiul de cocos. Le-am lăsat să se încălzească și am adăugat cacaua, esența de rom și rahatul tăiat cubulețe. A ieșit un fel de sos de ciocolată. Deloc aspectuos, dar foarte util.

Biscuiții i-am sfărâmat, dar nu foarte fin, ci am lăsat și bucăți mai mari. I-am încorporat în sos și am amestecat bine. Am separat rezultatul în 3 boluri: peste unul am adăugat multă nucă de cocos, peste al doilea am pus stafide, iar la al treilea nuci. Am mai pus o lingură de ulei de cocos peste fiecare, întrucât mi s-a părut compoziția cam uscată.

Am pus la treabă și cleștele pentru cake pops cu diverse forme, pe care nu credeam că-l voi folosi vreodată. Dar am făcut acadele delicioase în formă de inimioare, flori sau stele. Pentru asta am folosit bețe de frigărui pe care le-am rupt în trei bucăți, să nu fie nici prea mari, nici prea mici. Am introdus în fiecare formă câte un băț și le-am fixat bine. Mare grijă să nu se sfărâme. Au ieșit destul de multe, aproape două tăvi de cuptor, aranjate frumos.

După ce am terminat formele, le-am dat la rece, să se mai întărească, minim jumătate de oră. După acest timp, am pregătit glazura. Nu vă spun că acesta a fost un mod de a ”recicla” ciocolata de la Paște – mă mir cum a rezistat un iepure până acum!

Pentru glazură aveți nevoie de:
  • 300 g ciocolată
  • 2 linguri ulei de cocos

Le amestecați și le puneți la foc mic, amestecând continuu, ca să nu se ardă. Apoi scufundați acadelele în glazură și le scuturați bine de ciocolata în exces. Le așezăm pe tava tapetată cu folie alimentară (din motive practice, să nu murdărim tot). Eu am presărat pe câteva mici bombonele, iar pe altele le-am lăsat simple. Au rămas câteva bucăți și fără glazură. Am dat totul la rece peste noapte. Rezultatul final e acesta:

Gustul e tare bun, iar combinația de biscuiți cu ciocolată bate orice! Au avut succes, trebuie să recunosc! Iar uleiul de cocos a făcut mare parte din rețetă, pentru că nu am mai folosit unt, nici frișcă pentru topit ciocolata. Uleiul de cocos este extrem de benefic, atât la nivel cosmetic, cât și nutritiv vorbind. Iar cel de la Niavis e obținut prin presare la rece, fiind 100% natural.

Aceasta a fost rețeta mea cu ulei de cocos! Este ușor de făcut, așa că sper să o preluați și să vă placă! S-aveți poftă!

34 Replies to “Cake pops cu biscuiți și ulei de cocos

  1. Imi ploua in gura, mai ales ca de cateva zile nu am mai mancat nimic dulce si nici nu am in casa nimic dulce decat niste biscuiti cu tarate dar nu mai vreau nici din aia sa mai mananc ca am sarit calul rau de tot 🙁
    Cand imi voi permite sa mananc iarasi dulce, sigur o voi incerca, mai ales ca e cu ciocolata

  2. O singura data am facut si eu cake pops si habar nu am ce am pus in ele, dar cred ca reteta asta e super. Si mie imi place salamul de biscuiti. Iar formele astea pentru cake pops sunt mortale. Vreau si eu! Eu m-am chinuit cu mana sa fac cercuri egale. Nu mi-a iesit :))

  3. ai muncit ceva la ele dar arata senzational. Eu le-as manca pe toate :D. Sunt o idee buna si pentru cand avem musafiri. Eu am facut o singura retetea cu ulei de cocos pana acum, o ciocolata de casa, si a fost super aromata.

  4. Foarte interesanta reteta si nici nu stiam la ce sa ma astept cand ai zis de cake pops. Un clestisor minune. recunosc ca m-as fi servit si eu putin din aceste bombonici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *