Neața bună, oameni dragi! Azi vreau să vă povestesc despre a treia parte a seriei care-l are în prim-plan pe inspectorul Evert Backstrom. Dacă în Cazul Linda și Ucigașul dragonului nu v-ați făcut încă o idee clară despre acest personaj, vă spun sigur că-n al treilea volum, autorul Leif G. W. Persson chiar face o treabă de vis! Nici nu vă imaginați ce treabă are celebra păpușă din lemn cu un inspector de poliție, dar vă spun sigur că după ce veți citi această carte, vă veți lămuri complet. Și-l veți disprețui pe inspectorul Backstrom mai ceva ca înainte, dar cu aceeași invidie prefăcută. Sau poate mai mare. Adevărata poveste a nasului lui Pinnocchio este un roman polițist de cea mai bună categorie, probabil încununarea acestei trilogii!

Totul începe cu asasinarea unui celebru avocat în propria casă, împreună cu câinele său. Ceea ce ridică semne serioase de întrebare este distanța de la momentul crimei avocatului până la uciderea câinelui, care are loc la câteva ore după. Această neconcordanță îi pune pe gânduri pe polițiștii secției de poliție din Solna, care preiau cazul. Inspectorul Evert Backstrom se gândește deja să profite de pe urma acestui eveniment pentru a mai face rost de câțiva bănuți.

Deși toți bănuiesc, nimeni nu are dovezi concrete că Backstrom este un tip corupt. El vinde informații presei, ține pentru sine o piesă valoroasă dintr-o colecție rusească, are legături dubioase cu diverși infractori de nivel înalt, de la care obține informații valoroase… ce să mai, tipul nu are pic de scrupule. Totuși, face cum face și iese basma curată de fiecare dată, ba și cu ceva profit.

Dacă Backstrom nu te-a cucerit încă, o va face! Deși este un tip respingător, arogant, certat cu etica și diplomația, tocmai modul său de a se comporta atrage damele și nu numai. Nu o să înțelegi nicicând cum tipul ăsta care mai mult doarme și mănâncă a ajuns inspector șef, dar mintea sa e cea căreia îi datorează totul! Deși ca individ e bun de dat la câini, ca polițist chiar se pricepe. Legăturile pe care le are îl ajută enorm, deși nu sunt din cele mai onorabile.

Adevărata poveste a lui Pinnocchio este un roman ce îmbină puțină istorie și artă cu o crimă cel puțin ciudată. Cartea o găsiți pe site-ul Libris, alături de celelalte volume ale trilogiei.

30 Replies to “Recenzie – Adevărata poveste a nasului lui Pinnocchio

  1. tot pe carti politiste o tii? As vrea sa zic ca ma atrage genul asta de carte si ca ma tenteaza sa cumpar acest roman, dar ar inseamna sa mint.

  2. WOW! O carte deosebită cu un subiect foarte interesant. Cu siguranță am sa-mi iau si eu cartea de la Libris. Multumesc pentru recomandare!

  3. O poveste ciudata, dar placuta. Dupa titlu nu as fi zis ca este o carte de acest gen. Poate ca nici n-o gaseam atat de atragatoare. Mi-am schimbat parerea in bine citind recenzia

    1. si pe mine m-a facut initial sa stau si sa ma intreb care o fi treaba cu ea, dar imi pare bine ca am luat-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *