Ziua bună, oameni frumoși! Vrăjiți de parfumuri și arome fine, de primăvară? Dacă ne uităm pe geam, e o vreme minunată! Cel puțin la noi. Au apărut și ghioceii, am ținut musai să îmi umplu casa cu lalele și zambile, și pot spune că îmi place atmosfera asta. Ziua e mai bună când mă trezesc pe lumină și nu în beznă completă. Mă bucur și că nu mai am 3 cojoace pe mine, deci se pare că martie începe să-și facă simțită prezența. Tocmai de aceea am zis să vă arăt parfumul meu preferat din ultima perioadă, și anume First Instinct, de la Abercrombie&Fitch. Aceasta este o companie americană ce comercializează haine, deci nicidecum nu-s specializați pe nișa asta, a parfumurilor. Au apărut prin 1892, deci au o tradiție lungă în spate. Eu nu știam mare lucru despre ei până să găsesc parfumul în Calendarul de Advent de la Douglas.

În posesia mea a intrat varianta de 15 ml, apă de parfum, care pe site-ul Douglas costă cam 90 lei. Destul de piperat prețul, dacă mă întrebați pe mine, mai ales că nu vorbim de un brand specializat. E cam cum a fost ieri cu H&M. Ei fac și farduri, Abercrombie fac și parfumuri. Dar totuși…

Într-adevăr, sticluța este elegantă, chiar și varianta asta mini, care merge luată în geantă foarte ușor. First Instinct este un parfum oriental-floral de damă apărut în 2017, dar are și versiunea masculină. Sticla este transperentă, cu o ușoară tentă rozalie, plăcută și feminină. Ca și compoziție, avem așa :

– note de vârf – grapefruit, maracuja și magnolie;
– note de mijloc – floare de portocal și orhidee fluture;
– note de bază – boabe de tonka și ambră.

Să fie oare o coincidență că îmi place atât de mult? Să fie oare de la ambră? Hmmm… eu aș paria că asta e! Mi se pare un parfum senzual, fără a fi prea tare. E destul de light și lasă în urmă o aromă florală care se estompează ușor. Deși e o apă de parfum, la mine nu persistă mai mult de 4-6 ore. Experiența și nișa își spun cuvântul. Dar pe mine mă mulțumește, e un parfum feminin din toate punctele de vedere! Eu l-am agreat în perioada asta și îmi pare perfect pentru primăvară.

Pentru mine, First Instinct a fost chiar o descoperire plăcută! Trebuie să recunosc că cei de la Abercrombie&Fitch au grăbit un pic primăvara în sufletul și-n nasul meu 😀 Voi ce parfumuri preferați în sezoane intermediare? Ce vă inspiră primăvara?

6 Replies to “Povestea unui parfum – First Instinct

  1. la mine primavara vine cu explozie de parfum floral. Nu stiu sa iti zic un brand sau un nume acum, pe loc, dar trebuie sa exprime veselie si voie buna la superlativ ca sa imi placa un parfum.

  2. Imi plac variantele astea de parfumuri in fiole mici, in primul rand ca pot fi purtate in poseta si in al doilea rand, in caz ca nu iti place, nu regreti ca ai dat banii pe el si ca nu il vei folosi. Se pare ca are ingrediente care si pe mine ma incanta, deci s-ar putea sa fie pe gustul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *