Ziua bună tuturor! Continui azi cu un scurt rezumat al ultimelor două volume ale cărții Povestea vieții mele scrisă de Regina Maria. Un fel de memorii, un jurnal, dacă vreți să îl numiți așa. Pentru mine este un mod de a înțelege mai bine ce s-a întâmplat în acea perioadă, cum a ajuns Maria Regină și cum i-a fost să plece din țara sa într-un loc necunoscut. Dacă în primele două volume este vorba despre copilăria și tinerețea sa, în ultimele două deja vorbim despre viața la Curtea Regală a României, despre relația cu Ferdinand, dar mai ales cu Carol I, și despre amestecul ei în viața politică de atunci.
Volumul 3 – Începutul căsătoriei
Căsătoria nu a fost deloc ușoară pentru Maria. Ajungând într-o țară străină unde se tot dădeau lupte pentru putere între liberali și conservatori, ei nu i-au fost permiși prietenii încă de la început. Fiind foarte tânără, s-a considerat că ar putea fi ușor influențabilă, așa că nu îi era permis să dezvolte relații. Până în momentul în care acest lucru a devenit ca o boală, iar abia atunci a început să cunoască oameni. Puterea Regelui Carol I era exercitată în orice privință și nimeni nu îi ieșea din cuvând. Maria a dăruit țării 6 fii și fiice. Chiar și acum, devenită mamă, latura sa rebelă iese la suprafață în orice împrejurare.
Volumul 4 – 1906-1914
Lucrurile devin din ce în ce mai complicate, Regele Carol I nu mai este în formă maximă, iar Ferdinand trebuie să își ia mai în serios atribuțiile. Războiul Balcanic vine ca o formă de metamorfoză a Mariei, care aici își găsește adevărata vocație și simte că poate să ajute. Fiind un lider înăscut, Maria reușește să organizez frontul, să aline răniții și să își facă simpatii în orice clasă socială. Iar 1914 vine sub amenințarea Primului Război Mondial, sub incertitudinea tronului, fapt ce o determină și pe Maria să se amestece în deciziile politice.
Foarte interesanta!