Porumbeii nu sunt neapărat fragili și nu au nevoie de cine știe ce îngrijire. Însă, în sezonul rece, așa cum ne îngrijim și pe noi înșine, trebuie să avem ceva mai multă grijă și de aceste păsări. Sau cel puțin să avem în vedere că sunt schimbări de dietă și că adăpostul trebuie pregătit pentru valul de zile și nopți geroase.

5 aspecte de care să ținem cont în privința îngrijirii porumbeilor iarna

Pentru columbofilii începători și nu numai, citeste mai multe aici despre cum să îngrijim porumbeii iarna:

  1. Adăpostul

Porumbeii sunt sensibili la frig dacă nu au penajul des și sănătos. Curenții de aer rece însă afectează oricum orice porumbel. Adăpostul trebuie să  fie unul fără găuri, bine ventilat. Dacă înăuntru există exces de praf și umiditate ridicată acestea sunt semne că în interior lipsește ventilația corespunzătoare.

Atenție și la suprapopulare și la recipientele speciale pentru hrană și apă. Pe acestea le veți găsi la magazin produse porumbei, Produse Columbofile. Aveți grijă ca nici zăpada să nu pătrundă în coteț. Iar cât despre curățenie, o dată pe săptămână este indicat.

2. Hrănire

În ceea ce privește hrănirea porumbeilor iarna trebuie să ținem cont că în acest sezon, în mare parte, păsările sunt închise. Există riscul de îngrășare, deci atenție la porții și la tipul de hrană. O strategie, dacă se poate spune astfel, în ceea ce privește meniul zilnic se referă la administrarea de hrană combinată.

  1. Sănătate

Există și în această perioadă din an grijă față de posibile boli ce apar. Columbofilii cu experiență recomandă să fie administrate tratamente curative și preventive porumbeilor, ca pregătire pentru perioada în care aceștia vor face pui. Trebuie avut în vedere tratamentul pentru bolile mai frecvente și anume trichomonoza, salmoneloza, coccidioza, micoplasmoza și viermii intestinali.

  1. Ce antrenamente mai fac porumbeii în această perioadă

Iarna antrenamentele nu sunt pe lista de priorități. De teama răpitorilor, porumbeii nu sunt expuși, ci stau închiși în cuștile lor. Atenție însă la excese. Câteva minute pe zi porumbeii au nevoie de mișcare. Pentru ca păsările să fie sănătoase, puțină mișcare este nevoie, cât să își mențină condiția fizică.

  1. Reproducere și noile generații de pui

Iarna porumbeii nu se reproduc. Însă sunt și cazuri de excepție. Atenție la temperaturile din coteț, puii sunt mai fragili și au nevoie de căldură și de iluminat corespunzător.

Unii columbofili mizează pe faptul că puii la început de an sunt mai buni.

Acestea fiind spuse, vă mai rămâne să faceți o vizită la magazinul de produse pentru porumbei pentru a face stoc de suplimente și mix de hrană. Nu uitați de accesorii precum vasul special de hrană și apă. Dacă unul din efectivul de porumbei arată bolnav, va fi izolat. Astfel, are nevoie de porție separată de apă și hrană.

Magazinul online produsecolumbofile.ro vine în sprijinul columbofililor cu o gamă variată de produse. Acestea sunt de calitate, de la unele dintre cele mai renumite branduri.

Contact:

contact@produsecolumbofile.ro

0773774303

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *