Despre James Patterson am mai vorbit. Private. Agenția de investigații nu e nici prima, nici ultima carte pe care a scris-o și care a ajuns în mâinile mele. Doar că de data asta am rămas un pic prea cu ochii la descriere și nu prea s-a nimerit. Cică ar fi cel mai captivant thriller scris de Patterson vreodată. Permiteți să mă îndoiesc și să contrazic această afirmație. Nu de alta, dar mie și Invizibil mi s-a părut mult mai bun decât acesta.

James Patterson a scris atât romane polițiste, thrillere, cât și cărți pentru copii. Nu știu cum o face, dar imaginația lui se pare că nu are limite și chiar reușește să scoată lecturi foarte plăcute. Am cochetat și cu cărțile pentru cei mici – Vrăjitor și vrăjitoare, dar cel mai mult m-am axat pe cărțile pentru cei mari.

Private – o agenție la limita legalului

Jack Morgan este fiul unui cunoscut infractor, de la care moștenește agenția de investigații Private. Țelul său este de a o face mai cunoscută decât în vremea tatălui său, și prin mijloace mai legale. Totuși, violența și chestiunile dubioase sunt la ordinea zilei. Cartea a fost gândită bine, doar că pe parcurs, informațiile s-au cam aglomerat. Prea multe cazuri, prea multe anchete una lângă cealaltă.

Primul caz este legat de un prieten bun al lui Morgan, care își găsește soția moartă în casă. Urmează unchiul său, care bănuiește că unele meciuri din liga de fotbal profesionist sunt trucate. Și ca și cum nu ar fost de ajuns, agenția sa e implicată și în cazul unor fete ucise de un autor necunoscut.

Nu spun că aceasta nu e un thriller bun. Doar că mi se pare destul de greu de urmărit toate pistele. Cred că dacă se concentrau pe maxim două cazuri, poate ieșea o carte mai subțire, dar mai bună. Private chiar e o agenție ce promite, la fel și Morgan și echipa sa. Nu știu dacă mai sunt cărți ce îi au ca personaje centrale, dar în mod cert le voi căuta. Mă gândesc că poate debutul de serie a fost mai aglomerat.

Private. Agenția de investigații e pentru persoanele ce iubesc cărțile complicate. E pentru cei ce sunt dependenți de enigme. E pentru cei ce vor să afle adevărul cu orice preț. Să nu mai spun că și mafia e implicată aici… deci este interesant de văzut ce se întâmplă! Vouă vă plac thrillerele? Sau mergeți pe ceva mai soft?

One Reply to “Recenzie – Private. Agenția de investigații”

  1. sa stii ca inca nu am citit nimic din cartile acestui scriitor, dar daca zici ca e cu enigme si te provoaca grav, s-ar putea sa fie pentru mine cartea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *