Fie că îți renovezi casa sau vrei să schimbi instalația electrică din locuință, trebuie să te gândești foarte bine ce tip de aparataj electric vei alege. Vorbim despre prize, despre întrerupătoare, despre variatoare și despre ramele propriu-zise. Astfel, cam toată lumea are varianta clasică, adică prizele simple, normale, grupate câte 1 sau maxim 2, înșirate prin toată camera. Dar varianta modernă este reprezentată de prizele modulare, care sunt de fapt un ansamblu de mai multe module. Pot fi 3, 4 sau chiar 14 astfel de module. Asta înseamnă că ai până la 14 locuri unde poți conecta ceva la energie electrică. Și nu vorbesc doar de prize simple, cu și de cele de tip shuko, cele speciale pentru internet, TV sau pentru telefon.

Prizele Vimar, produse italienești, sunt recomandate pentru designul lor plăcut și pentru estetica locului în care sunt montate. Dau o notă de eleganță, se potrivesc oricărui spațiu și au o montare compactă. Ele se fixează perfect în doze și sunt produse calitative. Poate că prețul e puțin mai ridicat, dar merită, deoarece nu există risc de topire, de incendiu sau orice fel de altă problemă. Întotdeauna, calitatea costă. Dar ai și o doză mai mare de siguranță.

Astfel de prize modulare se găsesc în magazine de specialitate sau pe Emenatwork. Gama de produse este foarte mare, ai de unde alege atât prizele simple,cât și cele cu USB, de exemplu. Cumperi foarte ușor, cu o apăsare de buton, produsele se livrează repede sau le poți ridica direct din showroom. Plătești la livrare, cu cardul sau prin ordin de plată. Poți să iei și prin rate, ceea ce e clar un avantaj, dat fiind costurile relativ ridicate dacă faci o revizie completă a instalației electrice. Produsele au garanție și termen de returnare, la fel ca orice alt produs achiziționat online.

Vorbim despre prize ca fiind elemente indispensabile în locuința și-n viața noastră, deci e nevoie să le alegem pe cele mai bune și să fim atenți și la buget. Unele prize sunt mai scumpe, altele mai ieftine, deci faceți o listă și punctați avantajele și dezavantajele fiecărui tip. Chiar dacă alegeți aparatajul modular, prizele cu USB sau internet automat vor fi mai scumpe decât cele clasice, deci analizați bine cât de mare nevoie de ele aveți.

Nu neglijați acest aspect, chiar dacă vi se pare unul banal și întrebați mai mulți specialiști ce vă recomandă și de ce. Poate că în acest moment par doar niște ” prize ”, dar dacă vă gândiți mai bine, e un subiect care vă afectează pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *