Știu că v-am tot bătut la cap în ultima vreme cu produsele bio, însă nu mă pot abține! Și asta pentru că încep să conștientizez că nu e bine să folosim chiar orice pe pielea noastră, pe hainele noastre, pe orice intră în contact cu noi. Ok, dacă în privința alimentelor sunt încă sceptică (v-am zis povestea – cum poate fi bio dacă merele sunt cât pepenii de mari și n-au nicio imperfecțiune?), în ceea ce privește cosmeticele și produsele de îngrijire, iau în calcul de fiecare dată varianta mai puțin dăunătoare, mai naturală. Dacă ieri vă vorbeam de o cremă, iar săptămâna trecută de un produs de îngrijire intimă, azi vreau să trec la gama uleiurilor și la cea a detergenților.

IMG_20151009_190418Pentru că am avut un colețel de la Shop Organic, am zis să le iau pe rând și să văd ce știe fiecare să facă. Mostra de detergent lichid bio trebuie să recunosc că mi-a stârnit curiozitatea cel mai tare. De ce? Pentru că nu am încercat până acum un detergent bio și nici nu mi-am pus vreodată problema ce conține detergentul meu, de fapt. Nu știu dacă ați verificat lista de ingrediente a produsului folosit, nici eu nu am făcut-o până acum, dar am sesizat că are în componență agenți anionici, cationici, surfactanți și tot felul de substanțe chimice, care ne pot pune în pericol sănătatea. Nu o dată am auzit cazuri de alergii la detergenți, de iritații, mai ales în cazul copiilor sau a celor cu pielea mai sensibilă. De aceea, am căutat informații despre detergentul lichid Ecos cu parfum de magnolie și lăcrămioare, și vă pot spune următoarele lucruri:

  • nu conține fosfați și enzime
  • are surfactanți pe bază de plante, care nu dăunează rufelor sau mediului
  • are încorporat balsam, deci puteți scădea un produs din lista de cumpărături
  • are pH neutru, ceea ce-l face prietenos cu pielea
  • este non-toxic, biodegradabil, non-poluant, fără organisme modificate genetic
  • parfumat cu uleiuri naturale

Sticluța pe care am avut-o eu mi-a ajuns pentru două spălări și chiar am urmărit atent rufele, să văd cum se comportă. Nu am avut probleme cu el, a curățat perfect și nu mi-a provocat niciun fel de iritații. Mirosul nu a fost pregnant, mi-ar fi plăcut să fie o idee mai puternic, dar e ok, aici depinde de persoană. Rufele au ieșit curate, parfumate subtil, moi, fără a fi decolorate sau cu alte probleme.

IMG_20151021_201325În ceea ce privește uleiurile, am avut o mostră de ricin și una de caise, de la Bione. Uleiul de ricin e un vechi prieten de-al meu, ne cunoaștem de mult, și îmi este necesar mai ales în ceea ce privește unghiile și părul. Așa că am avut spor la el și nu l-am neglijat. Mi-am tamponat unghiile pentru a le întări, am dat și la rădăcina părului, pentru că mă confrunt cu problema căderii, și fac tot ce e omenește posibil să o temperez, dar l-am folosit și pe sprâncene, pentru a crește mai repede. Acum ceva timp am făcut o boacănă când le-am pensat și am tăiat cam mult la tuns, trezindu-mă cu o sprânceană pe trei sferturi în loc de una plina. Asta pățești dacă ești Batman și te penezi acasă, fără atenție!Totuși, uleiul de ricin ajută la creșterea și regenerarea firului de păr, așa că problema a fost rezolvată pe parcurs.

Uleiul de caise mi-a fost necunoscut, dar am citit că este foarte bun pentru piele. Este bogat în Omega 6, 9 și conține vitaminele A, E și B17. Are proprietăți anti-age, regenerează și hrănește în profunzime. Nu știam cum să-l folosesc, dar am citit că poate fi utilizat ca atare sau ca și component al produselor de îngrijire. Așa că în serile în care vreau un răsfăț, mă masez ușor cu el, fără a-i adăuga altceva, iar zilnic pun puțin în crema de față, pentru a-i spori eficacitatea. Și lasă un ten plăcut la atingere, hidratat și hrănit (eu am problema asta a tenului uscat, de aceea orice element care mă ajută să-l hidratez este perfect!).

Toate aceste produse le găsiți în magazinul online ShopOrganic, plus multe altele. Ceea ce folosim alegem noi. Noi avem putere de decizie în ceea ce privește atât ceea ce e bun pentru noi, cât și pentru mediu. Și dacă avem posibilitatea de a folosi produse care nu dăunează niciuneia din părți, de ce să nu profităm? Lumea se schimbă și ar fi păcat să ne hotărâm să folosim produse naturale atunci când va fi prea târziu. Natura a fost generoasă cu noi, nu trebuie decât să ne lăsăm răsfățați!

5 Replies to “Produsele bio – diferite sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *