A devenit un trend consumul sau folosirea produselor bio în ultima vreme. Toți încercăm să fim cât mai sănătoși, cât mai ”unul cu natura”, dar oare tot ce este pe piață cu această siglă chiar este natural sau bio? E bine în general să verificăm eticheta cu sfințenie și să fim un pic atenți și la prezentare. Sincer, eu când văd merele bio așa bine lustruite, fără pic de stricăciune, parcă mă face să-mi pun ceva întrebări. Nu par atât de naturale, ci mai repede zici că-s de plastic. Tocmai de aceea stau și mă gândesc cât din ce e pe piață e real și cât doar comercial?

Recunosc, la capitolul alimentație încă nu sunt ferm convinsă că am de ce să plătesc un preț prea mare pentru legume sau fructe care arată perfect. Cum au crescut oare ele de sunt așa fără pată… doar cultivatorii știu. Prefer mai repede să mă duc în piață și să iau mere din care mai iese câte un viermișor, așa știu că nu au fost date cu niciun fel de substanțe toxice și nu mi-e frică să le consum. La capitolul cosmetice sau produse pentru casă, da, acolo încerc să aleg produse fără parabeni sau potențiali alergeni. Chiar și în ceea ce privește suplimentele alimentare, le achiziționez pe cele din plante, naturiste, nu făcute cu tot felul de substanțe chimice și sintetizatori.

Pentru revigorare, de exemplu, am găsit un supliment interesant, mai ales pentru partea masculină. Da, știu, o să cam sară cu gura și o să spună că ei n-au nevoie de așa ceva, că ”pot” oricum și nelimitat. Da, sigur. Poate treci printr-o perioadă mai dificilă, ești obosit sau cu multe griji pe cap și vrei să te destinzi. Atunci poate că merită să încerci Tianli fiole de la Planteea. În această farmacie naturistă găsești și Tianli spray, astfel că poți alege varianta care te avantajează mai bine.

Livrarea este promptă, prețul destul de bun, unde mai pui că în online nu te cunoaște nimeni. Așa că, în ceea ce privește produsele bio, da, pentru anumite categorii, cred că se merită. Pentru altele, nicidecum, nu am încredere.

Voi ce părere aveți? Produsele bio de pe piață sunt chiar bio sau e mai mult o strategie de marketing?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *