Ziua bună tuturor! Cine are un website, un magazin, un blog sau orice altceva online, știe foarte bine importanța acestei sintagme. Optimizarea SEO este foarte importantă atunci când vrei să fii vizibil. Știu că de cele mai multe ori nu ne pricepem, dar nici nu trebuie. Există atât de multe variante să facem acest lucru, încât trebuie doar să ne orientăm spre cineva care se pricepe. Nu putem să le știm pe toate, eventual doar învățăm câte puțin din mai multe, astfel că rezultatul e posibil să nu fie mereu cel dorit dacă încercăm să facem totul singuri. Dar ce este SEO ăsta și cu ce se mănâncă? E destul de complicat, mai ales pentru începători, dar este foarte necesar atunci când vrei să fii vizibil în fața celebrului Google.

Ce este, de fapt, SEO? Și de ce trebuie să optimizăm ceva?

SEO înseamnă de fapt search engine optimization. Adică cum să faci să devii vizibil pentru motoarele de căutare. Explicația mai simplă e următoarea – atunci când cauți pe Google, site-ul tău să apară cât mai sus. Nu pare greu de făcut, nu? Ei bine, cam este! Pentru că optimizarea SEO a site-ului tău nu se face peste noapte. Sunt foarte mulți indici care țin de acest lucru, care cresc în timp. Da, un început este să ai un titlu ok, cu impact, care să respecte legile nescrise. Însă nu mai este suficient. Ai nevoie de subtitluri, de conținut bun și interesant, de unicitate, de cuvinte cheie și de informație. Nu mai pare atât de ușor, nu-i așa?

Indexarea la motoarele de căutare se face din ce în ce mai mult din traficul anorganic mai degrabă decât cel plătit. Asta înseamnă din căutarea pe imagini, pe informație sau pe video. Ceea ce duce la altă treabă – și imaginile trebuie optimizate! Și mai ales, puse link-uri, alt-uri și tot ce trebuie. Pare că vorbesc limbi străine? Știu, și pentru mine era destul de complicat la început, dar dat fiind faptul că am un blog și nu plănuiesc să devină un job full-time, nu m-am strofocat foarte tare. Am vrut să știu lucruri de bază, pentru a mă putea descurca în anumite situații. Însă dacă ai un website care vrei să crească sau un magazin online, vorbim deja la alt nivel!

Ce servicii îți poate oferi o agenție SEO și de ce să apelezi la ea?

Dacă te apuci tu să înveți tot ce ține de optimizare, s-ar putea să îți ia foarte mult timp. Dacă vezi formulele de calcul și toate nebuniile, cred că te apucă durerile de cap. La fel cum m-au apucat și pe mine inițial. Însă dacă vrei ca afacerea ta să meargă în online, e musai să faci ceva în direcția asta.

O agenție care se ocupă cu optimizarea SEO te poate ajuta să atragi clienți, de fapt oameni interesați de afacerea ta. În general, pe site-uri se perindă tot felul de persoane. Însă SEO înseamnă ca cei interesați cu adevărat de ce vinzi tu să te găsească imediat la o simplă căutare pe Google. Asta înseamnă mai multe comenzi, mai mulți bani, mai multe contracte duse la capăt cu brio. Clienți mulțumiți, management mulțumit. Iar acest lucru ți-l poate oferi o astfel de echipă, care știe exact cum și ce să facă. Știu, de cele mai multe ori spunem că nu există buget. Însă privind la beneficii, eu cred că merită investiția din plin!

Poate că acest concept de optimizare SEO începe să își mai deslușească ițele. Însă tot rămâne o necunoscută pentru cei novice. Așa că, atunci când te apuci de o afacere serioasă, fii serios până la capăt și alege profesioniști pentru a te ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *