Chiar dacă revin cu update-uri destul de greu, să știți că sunt la zi cu lecțiile din cursul de fotografie digitală de la Eurocor! Deja am trecut de lecțiile 13-14, ba am primit și următorul caiet, care are teme pe gustul meu – lucrul cu animalele (dar despre asta vă povestesc la momentul potrivit). Învăț chestii noi în fiecare caiet și chiar mă bucur că acumulez cunoștințe. Da, aș prefera totuși lumina naturală, care lipsește destul de mult în perioada asta, dar am descoperit că și cu lumina artificială pot face fotografii foarte interesante.

Lecția 13 – lucrul cu modelul

Și în modulul precedent am vorbit tot despre fotografii cu oameni, de la evenimente, dar de data asta vorbim despre fotografii într-un anume scenariu. Nu surprinse pur și simplu, ci gândite îndelung. Mi se par cele mai complicate, întrucât modelul trebuie să fie în dispoziția potrivită. Cadrele sunt destul de greu de compus, e nevoie de multă răbdare, fapt pentru care declar sus și tare că nu îmi plac aceste fotografii. Deși uneori sunt necesare..

Nudurile sunt unul din subiectele mele preferate. Deși reprezintă tot lucrul cu persoanele, mi se pare un gen e fotografie mai ușor de gestionat. Nu trebuie contact vizual fix, ba din contră, fotografia ideală o văd mai în penumbră, nelăsând tot la vedere. Nudurile artistice sunt cele mai frumoase, deși aici intra în calcul și aspectele juridice, acordul de a poza, plus alte lucruri de genul. Nu e ok să răspândești asemenea fotografii, aici puteți avea probleme mari.

Lecția 14 – natura moartă

Natura moartă cred că e una din direcțiile mele favorite în ale fotografiei. Chiar dacă e nevoie de timp îndelungat pentru a crea compoziția, mi se pare că în simplicitate stau cele mai frumoase lucruri! Revenim la ideea luminii și la jocul cu lumina, eu așa am obținut niște fotografii drăguțe și am ales să mă joc mai mult cu lanterna de la telefon sau cu alte surse de lumină artificială.

Îmi place faptul că din câteva obiecte necomplicate ies fotografii reușite, care exprimă destul de multe. Da, mai am de învățat, dar nimic nu se face fără exercițiu!

Consider că am progresat mult. Și abia aștept ca de acum încolo să vă arăt și mai multe poze. O să încerc să vă arăt cum rezolv eu temele, să îmi spuneți cum vi se pare că mă mișc. Am nevoie de audiență, parcă mă simt mai bine dacă vede și altcineva compozițiile pe care le realizez. Adevărul e că fotografiile nu se fac pentru a fi ascunse. Fotografiile se fac pentru ca lumea să le vadă. De aici frumusețea lor!

10 Replies to “Ce progrese am mai făcut în cursul de fotografie

  1. imi dau seama ca pe masura ce inaintezi in curs este mai greu, dar sunt informatii care iti vor fi de folos in ceea ce privestea obtinerea unor fotografii misto pentru blog si social media. Sper sa ne mai oferi si noua niste trucuri in timp.

  2. Am facut si eu un curs de fotografie in urma cu ceva timp si stiu ca e important sa imparti creatiile cu alti oameni, pentru a primi si alte pareri si pentru a putea cantari ce vede publicul in fotografiile tale. Ei sunt un fel de juriu. Am pe cineva in lista de facebook care s-a apucat de foto dintr-o data. Si facea constant fotografii si cerea parerea despre ele, ori macar sa ii oferim like-uri doar la acele poze care ne plac, ca sa stie pe ce sa se concentreze mai mult. Poti face si tu asta pe viitor 😀 .

    1. sa stii ca ai dreptate! inca nu m-am gandit sa fac asta, bine, am si momente si momente, dar cand ma voi hotari ca fotografia e ceva ce vreau sa dezvolt, in mod cert voi cere pareri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *