Interes general

Psihologul nu înseamnă psihiatru!

Ziua bună, oameni faini! Am descoperit de-a lungul timpului că psihologul încă e privit cu reținere la noi în țară.  Dacă în afară e perfect normal să cauți ajutor la o persoană specializată, la noi ți se spune că ești nebun dacă vrei să mergi la psiholog. Ceea ce mi se pare total greșit și nedrept. Un psiholog este acea persoană care studiază stări mentale și comportamente, care te ajută să te înțelegi și să depășești anumite traume sau probleme prin conștientizarea lor. Este foarte important să înțelegem că psihologul nu se ocupă de bolile psihiatrice, care se tratează cu medicație specifică. Un psiholog este acel om cu care poți vorbi deschis. Și această ramură, la rândul ei, se împarte în mai multe domenii: psihoterapie, psihologie clinică, psihologie organizațională sau psihologia pentru securitate națională.

Echipa de specialiști de la Psihart se ocupă de numeroase probleme din viața de zi cu zi. Poate fi complicat să depășești trauma unui divorț, să treci peste dureroasa pierdere a unui om important din viața ta sau să depășești un moment de cumpănă. Când simți că nu mai faci față și toate te copleșesc, este o idee să consulți un specialist. Dacă ai o problemă cu stresul și nu te mai poți relaxa, poate ar trebui să știi că există și ARTeliere de relaxare și Art-terapie sau ateliere de arta și studiu pentru adulți. Toate se desfășoară într-un mediu plăcut, relaxant, propice pentru a te elibera de energii negative. Contează foarte mult ca oamenii să te inspire. Tocmai de aceea, echipa Psihart e formată din profesioniști.

Psihoterapia pentru copii

În ziua de azi, copiii sunt mai evoluați decât eram noi acum 20 de ani. E adevărat, lumea se schimbă, tehnicile evoluează și tot ce e în jur îi afectează. E important cum îi educi, dar e bine să fii atent la nevoile lor. Sunt copii mai sensibili, care au nevoie de o atenție sporită. Așa că atunci când se schimbă ceva în viața lor, simt imediat și schimbările îi afectează destul de mult și vizibil. Poate ai un copil mai retras, mai timid, poate a trecut prin trauma despărțirii părinților, poate are probleme la școală. Toate suferințele lui de zi cu zi se cumulează și îl pot afecta pe termen lung. Pe https://www.psihart.ro/ găsești o gamă largă de ședințe de psihoterapie la care puteți apela. Poate psihoterapia de familie e o soluție să vă înțelegeți din nou.

Dacă copilul întâmpină anumite dificultăți de vorbire, e bine să tratați asta cât mai din timp, pentru că are repercursiuni grave pe viitor. Logopedia este o soluție și dă roade cu perseverență. Există și ateliere de desen și pictură, dar și diferite workshop-uri dedicate dezvoltării personale celor mici. Da, poate că vi se par prea multe. Dar trăim într-o lume în care psihologul nu trebuie să mai fie privit ca ceva nefast, ci ca un ajutor. Tehnicile evoluează. Lumea evoluează. Nu mai suntem ca acum 20 de ani cel puțin, când un copil era bruscat, i se spunea că așa trebuie să facă fără să i se ofere explicații. Acum, copiii sunt mult mai curajoși și mai curioși deopotrivă.

Cred că este foarte important să înțelegem rolul psihologului în societatea zilelor noastre. Psihologul nu mai e bau-bau, ci o persoană care ne poate ajuta. Avem tendința să devenim mai închiși în sine, dar psihoterapia poate fi o soluție!

Comments

Cristina Dragomir
30 iulie 2019 at 14:30

si nici psihiatrul nu mai trebuie sa fie privit ca un bau-bau. Eu am fost la amandoi, si la psihiatru si la psiholog, din cauza problemelor cu anxietatea. Chiar nu depasim mentalitatea potrivit careia doar nebunii merg la psihiatru?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *