Ziua bună, oameni faini! V-ați pregătit cadourile pentru toată lumea? Eu recunosc, sunt un pic în pană, pentru cei mici a fost destul de greu anul acesta, pentru că nepoții mei nu mai sunt mici deloc! S-au dus jucăriile clasice, cerințele sunt altele deja. A fost ceva mai complicat, dar printre ele am strecurat și ceva de la Unicornul Vesel, un magazin online cu multe jucării pentru cei mici. Aș putea spune și mari, pentru că unele puzzle-uri, atât 2D, cât și 3D, au foarte multe piese și un nivel de complexitate mai mare. Drept să vă spun, eu am primit 3 puzzle-uri, dar unul l-am făcut eu, eram prea curioasă.

Pentru cei mici am lăsat Catedrala de la Notre Dame, care vine în varianta de 149 de piese și cu Led-uri, dar și Mall-ul, cu 157 de piese și combinații multiple. Cele două îi vor ține ocupați câteva ore bune, sper. Nu de alta, dar calculatorul acaparează din ce în ce mai mult viețile lor și chiar e cazul să mai facă și altceva. Și voi aveți problema asta cu cei mici?

Puzzle 3D Big Ben

Eu m-am ocupat de Big Ben, un puzzle de complexitate medie, cu 44 de piese. Timpul estimat este de 2-3 ore, însă mie mi-a luat cam o oră să îl fac. Și tare mi-a plăcut!

E foarte ușor de făcut, intuitiv, aș putea spune. Fiecare piesă e pe carton, numerotată, singurul lucru pe care trebuie să-l faci e să urmezi instrucțiunile. Îți zic exact ce și cum se îmbină. Nu e nevoie de lipici, foarfecă sau altceva. Pur și simplu, elementele se îmbină. Și atâta timp cât urmezi pașii, nu ar cum să nu iasă. E nevoie de răbdare, componentele sunt de bună calitate, dar nu trebuie forțate.

Mie mi s-a părut foarte interesant acest puzzle și abia aștept să le dau și celor mici. Cred că ne vom distra împreună să le construim. Voi ce le-ați mai luat celor mici de Crăciun? Cred cu tărie că avem nevoie de o reîntoarcere la jucăriile copilăriei… Calculatorul acaparează prea mult din viața lor și este chiar dăunător. Nu zic să nu fim în pas cu tehnologia, însă totul are o limită. Trebuie să stimulăm mintea celor mici, nu să îi lenevim.

8 Replies to “Puzzle-uri 3D de la Unicornul Vesel

  1. Foarte mult imi place si mie sa fac pazaluri 3D .
    Foarte reusit a esit acest pazal !
    O ideeie foarte buna de a face cuiva un asa cadou !
    Multumesc frumos pentru recomandare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *