Ziua bună, oameni faini! Azi vreau să vă vorbesc despre un colet primit recent, dar care m-a bucurat foarte mult și-s convinsă că îmi va fi de mare folos în perioada concediului. Este vorba despre 2 puzzle-uri de 1000 de piese de la Ravensburger, care sunt sigură că îmi vor lua ceva timp până să le completez. Încă de mică mi-au plăcut puzzle-urile. Sunt un mod amuzant și sigur de a te menține ocupat și cu mintea în alertă. Nu de alta, dar cu cât e mai mare puzzle-ul și are mai multe piese, cu atât e mai complicat de făcut și ai nevoie de mai mult timp și de mai multe conexiuni în creieraș. Și la 1000 de piese… să mă scuzați, dar am zis că e mai ușor! Însă m-am panicat un pic când am văzut toată punga :))

Despre Ravensburger

Ravensburger e o companie germană înființată de Otto Robert Maier, cu sediul central în orașul Ravensburg din sudul Germaniei. Începând cu anul 1964, ei produc puzzle-uri în filiale din toată lumea. Sunt singurele puzzle-ui cu tehnologie Soft&Click, fiecare piesă fiind unică și având un loc bine stabilit. Gama lor conține peste 1800 de puzzle-uri, iar calitatea germană e imbatabilă. Au o mulțime de produse, ba cu peisaje, ba cu diverse licențe – Spiderman, Disney, etc.

Părerea mea despre produse și sfaturi de asamblare

Piesele vin ambalate excelent, în pungi rezistente, iar cutiile sunt din carton dur, sigilate cu celofan pe deasupra. Pozele sunt clare, mari, îți oferă indicii clare despre cum trebuie să arate imaginea finală. Eu am primit 2 puzzle-uri Ravensburger, ambele cu imagini din orașe italiene. Sunt foarte colorate și sper să nu fie chiar atât de complicate.

Gândul meu inițial a fost că o mie de piese sunt destul de multe și m-am cam speriat. Dar apoi am luat-o logic și am început să grupez piesele după culori. Poate cineva experimentat se prinde mai repede, eu abia sunt la început. În puținul timp liber pe care l-am avut nu am reușit să fac mare lucru, însă le țin aproape pentru concediu. Știți și voi cum e, în primele 2-3 zile faci curățenie și mâncare, apoi începi să te plictisești. Așa că o să am un mod de a mă menține ocupată fără să mă plictisesc!

Puzzle-urile sunt solide, piesele sunt făcute din carton rezistent și sunt colorate fain, ceea ce mă face să cred că vor ieși 2 imagini minunate! Și apoi cred că voi ține cont de sfatul de pe cutie și le voi lipi pe o bucată de carton mai gros pentru a ieși 2 tablouașe faine! Cred că aceste 2 puzzle-uri sunt o alegere ideală pentru un adult sau un adolescent care vrea să-și țină mintea în priză. Îți pun mintea la contribuție, dar eu sper să nu îmi ia chiar câteva zile sau săptămâni până să le dau de cap! Vouă vă plac puzzle-urile?

17 Replies to “Puzzle-uri sau modul de a te ține ocupat

  1. Frumoase puzzle-uri ți-ai ales! Am început și eu unul acum câteva luni, am făcut cam jumătate și a rămas uitat pe o măsuță XD trebuie să îl termin.

  2. Mie-mi plac puzzle-urile la nebunie și îmi împărtășește plăcerea asta copilăroasă și partenerul, așa că facem în 2, când ne apucă. Am avut și perioade lungi în care n-am mai făcut niciunul, dar anul ăsta am completat unul de 500 piese și altul de 1000 piese (cel din urmă ne-a luat mai bine de o lună pentru că ne-am făcut timp de el mai rar și era cam greu). Mai avem două de 1000, dar așteptăm să vină frigul, să petrecem mai mult timp în casă… 😀
    Faine astea două ale tale, noi le-am luat din Jumbo pe ultimele (au multe cu peisaje frumose de prin lume),

    1. si eu am zis ca astept frigul, parca ai mai mult chef de stat in casa, abia astept sa ma apuc de ele, sa vad cum stau la capitolul dexteritate 😀

  3. N-o sa va vina sa credeti ce am patit :)))) bun articol! M-am regasit.. am o fetita de 6 anisori si deja am inceput sa ii cumpar jucarii si jocuri de dezvoltare, educationale, vizuale tot felul si i-am cumparat un puzzle. Dupa ce am vazut-o jucandu-se mi s-a facut un dor nebun sa fac un puzzle si chiar asta am si facut :))) am luat puzzle-ul fetei si m-am apucat de treaba. A fost minunat! hahaa 😀

  4. Imi plac ff mult! Am o colectie bunicica, doar cele de la 1000 in sus ma atrag…Tocmai am inceput unul de 6000 de piese. ..dar dupa ce am reusit sa fac conturul m am cam impotmolit! Tot sortez la piese si nu am nici o idee despre cum as putea incepe! Am nevoie de AJUTOR! !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *