Dacă am avut 2 zile de temperaturi suportabile, ba chiar cu un pic de răcoare dimineața, pregătiți-vă! Urmează iar o perioadă de foc, în care o să ne ascundem pe unde putem, evitând soarele cât mai mult. Nu sunt mare fană a acestui anotimp cald, ba din contră, iubesc iarna, ba chiar și toamna, îmi plac ploile și zăpezile, nu evit frigul deloc. Dacă temperaturile mai scăzute le contracarez cu o haină în plus, vara simt că mi-aș lua un rând de piele de pe mine. De bine, de rău, am descoperit totuși câteva metode de a-mi alina intoleranța la căldură.

Iubesc înghețata. Aș mânca-o non-stop. Și pentru că vara nu prea am poftă de mâncare, evit mâncarea gătită, mă delectez mai mult cu fructe și salate, dar și cu muuuuuultăăă înghețată. În ceea ce privește lichidele, totul e de la frigider sau cu gheață. Altfel nu pot! Apa e la loc de cinste, ba chiar mă minunez și eu câtă pot consuma față de restul anului. Sucurile sunt și ele în top, deși vreau să reduc porțiile, fiind pline de zahăr și chestii nesănătoase. Așa că m-am gândit să apelez la ceai. O să ziceți că-s nebună, cum să beau ceva fierbinte pe canicula asta (deși să știți că așa se recomandă, nicidecum băuturile reci), dar vă zic imediat ce și cum.

Nu vorbesc despre ceaiul fierbinte, ci despre cel rece, cunoscut și sub denumirea de ice tea. Și nu e vorba de cel îmbuteliat, în care n-am prea mare încredere, ci despre cel pe care-l prepari tu. Arta Ceaiului ne propune diverse sortimente de ice tea, pe care le putem prepara chiar acasă, sunt naturale (au doar frunze de ceai și fructe), ajung repede prin curier, pot fi consumate fără zahăr pentru că sunt aromate, și sunt ușor de transportat, într-un termos fac minuni! Eu aș alege variantele Granny’s Garden, cu mure și coacăze, pentru că fructele de pădure se numără printre preferatele mele, sunt aromate și dau gust, și Great Temptation, care e un ceai rooibos cu ananas și mango. Dintre toate sortimentele de ceai, rooibos e preferatul meu. Nu mă omor după ceaiu negru sau verde, dar nu refuz niciodată rooibos. Iar ananasul și mango mi se par alegere ideală pentru vară, sunt aromate și răcoritoare!

ceai-infuzie-cu-mure-si-coacaze

Așa că dacă încă sunteți în căutarea unor metode rapide de a vă răcori, dați o tură la bazin, savurați pe drum o înghețată, și fiți siguri că vă hidratați cum trebuie! Ice tea-ul e exact ce trebuie în aceste zile caniculare! Voi ce alte preferințe aveți?

6 Replies to “Răcorește-te instant!

  1. Ma bucur ca te-ai inscris si tu , eu va invidiez pe voi cele care puteti manca inghetata si bea rece , eu racesc imediat si daca racesc e clar ca trei zile daca si nu mai mult dau la rate de numa , am mancat si eu o inghetata weekend-ul trecut , nici n-am mancat-o pe toata si am racit .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *