Cartea Anul viitor pe vremea asta ar fi trebuit să o citesc în perioada sărbătorilor, când totul este plin de speranță. Adevărul este că a fost recomandată de Good Morning America Book Club pentru cei cărora le-a plăcut O zi de decembrie. Nu am citit-o încă, recunosc, însă o voi căuta cât de curând. E genul de chic-lit care te binedispune și te face să visezi frumos, genul de carte care se citește cel mai bine cuibărit sub plapumă. Cu o ciocolată caldă lângă, neapărat! E o carte și romantică, și motivațională, și cum vreți voi.

Minnie Cooper și Quinn Hamilton s-au născut amândoi la începutul anului 1990. Atunci era pus în joc un premiu pentru primul născut al acelui an. Din păcate pentru Minnie, Quinn este declarat câștigător, iar familia sa pare să considere acest lucru un ghinion pentru toată viața.

Minnie se chinuie cu afacerea sa, este nevoită să se întoarcă în casa părinților săi și nu poate avea o relație serioasă și stabilă, iar cireașa de pe tort are loc atunci când, la petrecerea de Revelion, rămâne blocată într-o baie. Pe 1 ianuarie dimineață, cel care o scoate de acolo este chiar Quinn, cel despre care doar a auzit povești toată viața.

Care sunt șansele să-ți întâlnești geamănul-pereche?

Sophie Cousens creionează două personaje total opuse. Minnie este fata urmărită de ghinion toată viața, în timp ce Quinn este tipul șarmant și fermecător, care pare că are bani, noroc și tot ce își dorește. Oare de ce soarta li s-a intersectat exact acum, la 30 de ani? Și de ce, deși Minnie îl consideră sursa tuturor relelor, simte o atracție inexplicabilă față de el? De ce fiecare întâlnire decurge ca și când s-ar cunoaște dintotdeauna?

Anul viitor pe vremea asta e genul de carte care te face să vezi și partea plină a paharului. Nu spun că va vindeca un pesimist incurabil. Însă e plăcută ca o păturică moale.

Cartea Anul viitor pe vremea asta o găsiți la Libris. V-o recomand pentru două ore liniștite și romantice. Indiferent de anotimp, căci iubirea și speranța se potrivesc în orice moment. Voi ați citit-o? Cum vi se pare ideea?

One Reply to “Recenzie – Anul viitor pe vremea asta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *