Seară bună tuturor! Cum v-ați petrecut weekendul? Pare trist că mâine începe o nouă săptămână, însă cred că va fi una productivă, așa că zic eu că va trece repede. Ca de final de duminică, vă las cu o recenzie a unei cărți tare drăguțe, emoționante, care mi-a plăcut foarte mult. Atingerea îngerului este o carte despre prietenie, despre viață și dragostea de viață. Unii oameni nu apreciază ceea ce au, însă alții iubesc fiecare clipă și se bucură de tot ce primesc. Personal, sunt undeva la mijloc, câteodată mai și vociferez, însă în mare parte cred că viața este un dar foarte prețios. Alții și-ar dori-o și nu le mai este permisă. Deci…să ne bucurăm de fiecare secundă, sigur găsim ceva prețios în ea.

Hugo ajunge la spital ]n urma unei tentative de sinucidere. Hugo are 20 de ani, iar viața sa pare că a luat sfârșit pentru că a ratat un examen important. Simte că își va dezamăgi tatăl, așa că singura lui soluție este aceea de a-și lua viața. Din fericire, nu îi iese, iar în salon o găsește pe Blanche, o doamnă respectabilă aflată la apogeul vieții, așteptând un final inevitabil. Cei doi fac parte din generații diferite și nu pot fi mai diferiți. Unul vrea să își pună capăt vieții, celălalt iubește viața mai mult decât orice. Însă știe că finalul e aproape și nu mai poate câștiga ani.

Blanche poartă conversații edificatoare cu Hugo, iar cei doi schimbă opinii controversate. Blanche încearcă să îl inspire pe Hugo, să îl facă să-și schimbe părerea asupra eșecurilor din viață. Atingerea îngerului este o carte din literatura universală absolut fermecătoare. Ușoară, da. Poate și clișeistică. Însă cu un mesaj puternic. Așa că o recomand tuturor celor care iubesc viața, dar mai ales celor care trec prin momente dificile.

La Libris e în curs perioada de Black Friday, merită să verificați promoțiile existente. De exemplu, această carte e la un preț foarte bun. Așa că puteți să o luați pentru voi sau ca și cadou pentru cineva care are nevoie de un mesaj optimist. Sunt curioasă, voi ați luat ceva cărți în weekendul ăsta?

One Reply to “Recenzie – Atingerea îngerului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *