Ziua bună tuturor! E deja marți, ne apropiem de prânz, tânjesc după un somn bun, dar până la weekend mai e mult. Aș vrea să treacă săptămâna asta și cea viitoare și să mă trezesc exact după nuntă. Dar cum nu se poate, deja am început să mă agit cu tot ce a mai rămas de făcut. Deci, ultima sută de metri e cea mai grea! Hai să vă povestesc, însă, despre o carte pe care am citit-o pe nerăsuflate, și anume ”Cabalistul”, de Dov Silverman.

IMG_20160614_095740

M-a atras descrierea cărții, subiectul pe care îl prezintă – lupta dintre bine și rău – iar dacă începutul mi s-a părut un pic cam ciudat și de nepriceput, pe parcurs am început să mă dumiresc. De fapt, totul pornește de la poporul lui Israel, care pratică o veche ”religie”, nu știu dacă o pot numi așa, și anume Cabala, care reprezintă niște cunoștințe foarte importante deținute doar de câteva persoane alese. La nivelul înalt al unui oraș din Israel se petrec lucruri suspecte: apare un personaj care vrea să devină rabin și-și dovedește cunoștințele de Cabala, uimindu-i pe toți. De fapt, el și-a vândut sufletul diavolului, trăgându-i după el pe încă doi bărbați avizi de putere.

Legenda spune că lângă acel oraș este Poarta Diavolului, un loc unde Satana este prins, și unde trebuie să stea doi îngeri, pentru a îndruma sufletele spre bine și pentru a le îndepărta de rău. Există pericolul ca Satana să fie eliberat și alimentat cu foarte multe suflete, și tocmai acest lucru încearcă să-l împiedice cei aleși.

Acțiunea în sine e destul de simplă, dar te face să-ți pui anumite întrebări și să meditezi la veșnicele probleme ale religiei: cine câștigă, binele sau răul?, Ce este dincolo de moarte?, Unde se duce sufletul?, De ce permite Dumnezeu existența răului dacă el este bun? Pe parcursul lecturii o să-ți dai singur câteva răspunsuri și o să te lămurești ce și cum. Dacă nu ai astfel de probleme, probabil o să ți le pui 😀 Oricum, cartea merită citită și o găsiți cam pe toate site-urile la un preț foarte mic, undeva sub 5 lei. Zi faină s-aveți!

2 Replies to “Recenzie – Cabalistul (Dov Silverman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *