Când am pus această carte în coș, m-a intrigat un pic descrierea de pe copertă și recunosc că mă așteptam oarecum la altceva – ”Anna Benz amintește de Karenina, combinând în plus senzualitatea periculoasă din 50 de umbre ale lui Grey și disperarea Doamnei Bovary”. Recunosc, Doamna Bovary n-am citit-o, dar Casnica nu aduce deloc cu 50 de umbre și nici cu Karenina. Nu știu, mie nu mi-a dat senzația asta!

Anna este o femeie care se apropie de 40 de ani, venită în Elveția acum ceva timp. Locuiește cu soțul ei, Bruno, care este bancher, și cu cei 3 copii. Din plictiseală începe să se ducă la ședințe de psihoterapie, se înscrie la un curs de germană, și începe diverse aventuri cu o mulțime de bărbați. Tipa e un pic deprimată, cel puțin așa îmi pare, dar nonșalanța ei și starea de inerție sunt pur și simplu enervante.

Toată cartea se concentrează în jurul stării ei de plictiseală, a întâlnirilor cu diverși bărbați, dar și a lipsei de inițiativă. În afară de a avea relații cu acei tipi, nu are parcă nicio altă activitate. Nu știu exact nici ce mă deranjează cel mai mult la ea – plictisul sau nehotărârea.

Nu este capabilă să ia o decizie, să facă ceva pentru a scăpa de această stare de depresie, ci preferă să aștepte să se întâmple ceva de la sine. Păstrează și un secret destul de periculos, care a fost trecut până acum cu vederea. Întreaga ei existență îmi pare inutilă.

Sincer, Casnica este o carte care pe mine m-a enervat groaznic. Senzualitate? Unde? Faptul că are 2-3 relații cu unul-altul nu emană nimic senzual. Nu este romantism, nu este pasiune, nu e nimic. Disperare? Dacă ducea undeva bun, poate că o luam în calcul. Combinația sau asemănarea cu cele 3 cărți, din care 2 de referință, mi se pare neverosimilă.

Dacă mă întrebați pe mine, nu recomand Casnica nici măcar de plictiseală. Consider că mi-am cam pierdut vremea cu ea! Nu o pot încadra nici la vreun gen anume… e o carte ciudată și atâta tot. Nu a fost pe gustul meu. Poate altora le va plăcea, asta nu pot să contest!

2 Replies to “Recenzie – Casnica (Jill Alexander Essbaum)

    1. eu ma gandeam la ceva cel putin erotic, cand zici de 50shades, adica totusi…. macar o schema, ceva. ciuciu! mi-am luat o mare teapa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *