Ziua bună tuturor! Cum suportați căldura? Eu destul de greu, fapt pentru care nu prea mă las scosă din casă pentru nicio treabă în afară de Aki. În rest, stau cuminte la aer condiționat și scriu sau citesc. În ultima perioadă am citit câteva noutăți apărute la Crime Scene Press care mi-au plăcut tare mult și despre care cred că trebuie să vă spun și vouă. Că tot e perioada în care prânzul și după-amiază ni le petrecem în casă, deci timp de a citi este. Astăzi vin către voi cu recenzia cărții Cea care șoptește, scrisă de Karin Fossum. Tot ea a scris și Dragă Poona, despre care v-am povestit aici. Deci premisele unei cărți reușite deja erau îndeplinite!

Acțiunea cărții o are în prim-plan pe Ragnar, o femeie simplă, cu o rutină bine pusă la punct. Are un serviciu fără surprize, cumpără aceleași lucruri, merge cu același autobuz pe aceeași rută, nu se abate de la ordinea din viața ei. Atunci când constatăm că Ragnar se află în interogatoriu cu inspectorul Konrad Sejer, se produce un declic. Sigur este o greșeală, femeia este mult prea liniștită pentru a face rău cuiva. Din cauza unei operații, ea nu poate vorbi normal, ci doar șoptește.

Viața ei este extrem de simpă, iar asta nu ne ajută deloc să presupunem de ce a ajuns la închisoare. Existența îi e dată peste cap în momentul în care primește un bilet de amenințare în poștă. Cartea este un du-te vino continuu între existența femeii și interogatoriile de la poliție. Mi-a fost greu să înțeleg ce se întâmplă, cum a ajuns Ragnar să fie vinovată de ceva, însă acțiunea este explozivă. Te lovește când nu te aștepți și de unde nu te aștepți.

Cea care șoptește este o carte foarte bună! Mie mi-a plăcut enorm și chiar m-a ținut în priză. Pe lângă misterul din jurul femeii, avem și viața ei expusă, și relațiile cu alți oameni, ba chiar cu familia. Psihicul uman este uimitor, iar lucrurile nu sunt mereu așa cum par. Cartea o găsiți la Crime Scene Press, alături de alte apariții ale autoarei. Recomand din plin, o lectură foarte bună!

7 Replies to “Recenzie – Cea care șoptește

  1. Tare interesantă cartea pe care ne-o recomanzi!
    Mi-am notat titlul și autorul, deoarece cartea face parte din genul care îmi place și, doresc să o citesc.
    Mulțumesc pentru recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *