Ziua bună tuturor! Nu v-am mai povestit despre nicio carte citită, deși să știți că de când m-am mutat, deja am adunat vreo 15-20 prin jurul patului. Mai am 3-4 de citit, restul sunt gata și urmează câteva impresii despre ele. Cetatea este a doua carte de la Editura Niculescu pe care am primit-o la evenimentul Danube Bloggers Meet #3. Sincer, am ales-o mai mult din întâmplare, sinopsis-ul mi s-a părut interesant, dar nu aveam mari așteptări. Am văzut că e și micuță, are doar 284 de pagini, însă fiind vorba de un autor român, i-am dat o șansă. Ce bine că am făcut-o! Nu mă așteptam să spun asta, dar este o carte foarte frumoasă! Împletește atât de bine realitatea cu ficțiunea, încât am zis la început că e un basm.

Bogdan Alecu alege un El și o Ea, îi ”îndrăgostește”, apoi îi trimite în vacanță. Acestea fiind spuse în limbaj simplu. De fapt, povestea e mult mai amplă de atât. El și Ea, deși îndrăgostiți, sunt într-o situație limită. Ea este căsătorită, El o așteaptă și poate speră la mai mult. Au doar câte un weekend la dispoziție împreună o dată la ceva timp. Nu se întâlnesc în rest. E greu, e trist, dar relația lor funcționează așa. Până când ajung într-un loc de basm, unde timpul pare că nu mai are nicio valoare.

O carte despre iubire, despre ce înseamnă cei doi unul pentru celălalt, despre cât de mult ești dispus să dai la schimb pentru dragoste. Despre cum iubirea e totul, iar moartea nu desparte nimic. Cetatea este tot ce nu mă așteptam să găsesc în ea. Este o carte extrem de profundă, de trăiri, de sentimente, de relații și de gânduri.

Cartea Cetatea o recomand atât celor pragmatici, cât și celor visători. Cred că fiecare am avea ceva de învățat din ea. Susțin autorii români contemporani, mai ales când cărțile lor sunt atât de bune! În perioada asta este și Bookfest la Romexpo, iar pe cei de la editura Niculescu îi găsiți acolo cu multe suprize. Abia aștept să îmi spuneți ce cărți mai citiți în ultima vreme și ce v-ați mai luat!

9 Replies to “Recenzie – Cetatea (Bogdan Alecu)

  1. Îmi place genul acesta de carte, din când îl când îl aleg negreșit, deoarece mi se pare că face bine sufletului.
    Mulțumesc pentru recomandare! Am notat și voi ține cont de ea.

  2. Bună tuturor. Numele meu este chiar cel de pe coperta cărții la care vă referiți, și mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc această recenzie (peste care am dat absolut întâmplător). Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și sper ca ”Cetatea” să fie citită de cât mai mulți iubitori de carte (indiferent dacă este dată din mână-n mână sau cumpărată). Îmi cer scuze că mi-am permis să dau buzna peste dumneavoastră, voiam să vă spun doar că m-aș simți onorat să vă dau autografe tuturor celor interesați, în măsura în care ne aflăm suficient de aproape geografic.
    Nu în ultimul rând, mi-ar plăcea să dezbatem această carte, cu tot ce înseamnă destin sau liber arbitru, iubire sau disperare, timp, viață etc. Pentru asta mă puteți contacta direct pe mail: bogdan.alecu@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *