Ziua bună, oameni dragi! Am un vraf de cărți pe noptieră și prea puțin timp să le citesc pe toate. Dar până la sfârșitul anului sper să dau gata măcar 3 din ele, deși cred că de Crăciun și de Anul Nou chiar asta voi face. Știți cum e, după-amiaza nu mai ai chef de nimic și chiar merge o carte bună. Așa că o să profit de ocazie. Dar până atunci o să încerc să-mi valorific timpul la maxim și să mă gândesc la mine înaintea tuturor. Cred că-n ultima vreme am cam luat-o pe o pantă aiurea și încerc să fac altora pe plac în locul meu. Azi vă povestesc despre Coșmarul, o carte a genului horror, scrisă de John Saul. Nu e prima pe care o citesc din cele scrise de el și chiar îmi place stilul, așa că am zis să continui și cu alte titluri.

În momentul în care Lidsay, o adolescentă aflată în penultimul an de liceu dispare, Kara, mama sa, este devastată. Polițiștii nu acordă inițial o atenție deosebită, mai ales că părinții lui Lindsay se pregăteau să se mute din casa lor, așa încât dispariția este considerată o fugă de acasă, menită să atragă atenția. Dar Kara știe că nu este asta și insistă să continue investigația pe cont propriu.

Încet-încet ies la iveală și alte dispariții similare, ceea ce alertează poliția. Tiparul pare a fi scoaterea la vânzare a caselor și vizionările publice. În urma acestor acțiuni, vinovatul își pune la cale o strategie și răpește fetele.

De parcă dispariția lui Lindsay nu ar fi fost suficientă, soțul Karei moare într-un accident de mașină, dar chiar atunci, ea îl cunoaște pe Patrick Shields, fratele unei prietene de-a sa. Acesta a trecut printr-un moment cumplit și și-a pierdut familia în urma unui incendiu puternic. El pune la bătaie o recompensă consistentă și o sprijină pe Kara ca un prieten adevărat în tot ceea e face pentru a o găsi pe Lindsay. Dar oare fata mai e în viață? Cine este nebunul care a răpit-o și de ce?

Cartea este foarte mișto, când ai impresia că începi să înțelegi ceva, autorul te cam ia prin surprindere și întoarce acțiunea. Iar finalul te va lăsa mască… Dacă vrei o carte horror cu adevărat bună, cred că John Saul e cel mai potrivit.

Tu ai citit Coșmarul sau altă carte în genul acesteia? Cum ți s-au părut? Ce alte cărți horror îmi recomanzi?

 

24 Replies to “Recenzie – Coșmarul (John Saul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *