Ziua bună tuturor! V-am spus că am ceva recenzii pe lista de așteptare, plus cărți de citit, dar am cam lenevit în ultima vreme și mi-am schimbat programul, așa că trebuie să trag tare să recuperez. Azi vreau să vă povestesc despre o carte de la Editura Trei, pe care am comandat-o în ideea că va fi tare interesantă. M-am înșelat într-o oarecare măsură, pentru că această carte, Cotloane întunecate, nu a fost exact ce mă așteptam eu să fie. Nu știu exact la ce mă așteptam, ca să fiu sinceră, dar pot spune că nu am fost chiar impresionată până-n lacrimi de ea.

Nu am mai citit nimic de Ruth Rendell până acum, dar referințele de pe coperta 4, venite chiar de la Stephen King, m-au convins să-i dau o șansă. Acțiunea începe destul de senin și nevinovat – Carl moștenește o casă în centrul Londrei de la tatăl său. Pentru că el este scriitor și vrea să aibă mai mult timp pentru această îndeletnicire, dar să aibă și un venit, totodată, decide să închirieze o parte din casă. Astfel ajunge Dermot la el, un tip destul de dubios.

Carl dă în baie peste niște pastile dubioase de slăbit, pe care i le vinde unei prietene, Stacy, care dorea să piardă câteva kilograme și s-a rugat de el să facă acest lucru. Ulterior, fata este găsită moartă, iar cauza probabilă sunt exact acele pastile de slăbit, destul de periculoase, de altfel, dar nu ilegale. Carl intră în panică, dar adevăratul motiv de îngrijorare este Dermot, care știe, cumva, de tranzacție, și începe să-l șantajeze. Din acest moment, viața lui Carl devine o ruină, el este bântuit de faptul că Dermot va spune tuturor. Chiar dacă are sprijinul iubitei sale, Carl se schimbă la 180 de grade și face lucruri inimaginabile.

Pe lângă acest fir principal mai apar câteva aspecte din viața altor personaje, dar nu foarte multe. Multe detalii inutile, după părerea mea, o obsesie conturată nu neapărat atât de fericit, și un deznodământ destul de previzibil, să zic așa. Cam asta e părerea mea despre această carte. Nu m-a impresionat în mod deosebit, întrucât s-a insistat pe niște lucruri irelevante și ciudat conturate…

Voi ați citit vreo carte a lui Ruth Rendell? Ce părere aveți de Cotloane întunecate, credeți că ar fi pe placul vostru?

27 Replies to “Recenzie – Cotloane întunecate

  1. Nu mi-ar displăcea povestea dacă ar fi bine scrisă și ar există măcar puțină profunzime în toată povestea. Dacă e doar acțiunea, așa cum ai rezumat-o, scrisă mediocru, atunci… cred că aș critica-o chiar mai aspru de atât. :))
    Eu n-am avut mai deloc timp de citit în ultimele două săptămâni, intenționez să recuperez weekend-ul ăsta, că mi-e dor de puțină relaxare, cu o carte bună-n brațe.

    1. si eu am fost cam in pom cu cartile… sper sa recuperez de luni incolo. da…carte, din pacate, nu mi se pare prea wow, nici macar mediocra…

  2. O poveste spectaculoasă și convingătoare de șantaj, de ucidere atât accidentală, cât și din interes, și de o viață plină de neprevăzut, de Ruth Rendell – una dintre cele mai remarcabile scriitoare ale generației ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *