Ziua bună, oameni faini! Vineri am avut ocazia să ajung la Caravana Faci sau taci, care a ajuns și în orașul nostru. Pentru cine nu a auzit încă, Faci sau taci e un film românesc, o comedie destul de bunicică, din ce am văzut noi. Caravana a implicat prezența unor actori din film, printre care Augustin Viziru, Codin Maticiuc sau Giulia. Da, mi s-a părut un pic forțată prezența atător celebrități în film, printre care și Monica Bârlădeanu,  Horia Brenciu sau Gică Craioveanu. Da, nu mă așteptam la mare lucru. Dar haideți să vă zic mai multe despre el!

Povestea în sine este destul de interesantă – încercarea capturării unei rețele de proxeneți din vestul țării. În toată acțiunea se implică un procuror spaniol – Andres (Gică Craioveanu), inspectorul român (Horia Brenciu, rol minor) și o procuroare de-a noastră (Moncia Bârlădeanu). Gașca e completată de consilierul inspectorului (Augustin Viziru, la care mă așteptam să fie în prim plan, dar nu e), Paul, tipul care are totul sub control (Bogdan Mălăele, care fie vorba între noi, e maxim, a făcut tot filmul). și de trupa de șase fete care sunt practic în mijlocul misiunii.

Povestea filmului

Planul procuroarei este de a infiltra fetele într-un bordel pentru a captura capii organizației. Paul are grijă de ele și organizează tabăra din munți. Scenele sunt haioase, e adevărat, am râs cu lacrimi. Mai ales când Viziru încearcă să se dea și el pe lângă fete și face tot felul de boacăne. Faci sau taci nu e film de Oscar, să ne înțelegem. Dar are umorul ăla românesc modern, expresii din viața de zi cu zi, deci chiar toată sala cred că a fost mulțumită.

Ce nu mi-a plăcut mie e că finalul a fost un pic grăbit. A lălăit-o mult cu tabăra, cu antrenamentele în sine, dar când a venit vorba să acționeze, în 20 de minute maxim erau gata cu toate. Codin Maticiuc are un rol de bad boy, până spre final habar nu aveam ce e cu el acolo.

Peisajele, în schimb, sunt minunate, am înțeles că s-a filmat în Munții Banatului, e de-a dreptul superb! Serios acum, pe lângă peisaje și toate cele, Faci sau taci e un film care merită, dacă vrei să râzi. Nu mă așteaptam să fie wow, dar a fost mai bun decât credeam. Sala a fost într-un permanent chicotit, nici nu aveai cum altfel! Per ansamblu, chiar a fost o seară de vineri petrecută foarte fain!

Eu chiar vă recomand să mergeți la Faci sau taci dacă gustați umorul din ziua de azi! Să vă mai zic că joacă și Micutzu? Și are un rol fenomen? Hm… am zis să las asta pe final! 😀

28 Replies to “Recenzie de film – Faci sau taci

  1. Daca este un film haios, ma bag. Filmele de comedie sunt printre preferatele mele, alaturi de cele horror(ciudata alaturare :))). Pe Micutzu l-am urmarit in fiecare sezon la IUmor.

    1. si mie imi plac tot comediile si filemele de groaza 😀 Micutzu face un rol genial, jur! da sarea si piperul filmului!

  2. Chit ca o sa par nu stiu cum, o sa recunosc public ca nu ma dau deloc in vant dupa filmele romanesti de dupa 90 incoace. Cele vechi sunt mult mai bune. Nici Morometii 2 nu prea m-a atras, desi a fost filmat putin si in casa in care am copilarit eu.

    1. mai, clar sunt mai bune! cu asta sunt si eu de acord. dar de curiozitate, macar, eu mai bag cate un ochi si la cele noi

  3. Imi plac filmele romanesti si daca astfel ne mai promovam si tara din punct de vedere turistic atunci eu zic ca merita sa mergem sa le vedem si sa le promovam. Mie imi place Codin si o sa ma duc sa vad filmul pentru el.

  4. Nu stiam despre acest film romanesc, o sa urmaresc si eu cand apare la noi la Shopping City in sălile de cinema.

  5. Chiar am in plan sa merg sa vad filmul, am mai auzit pareri pozitive despre el. Plus ca de mult nu am mai vazut un fil romanesc. Plus ca sunt cativa actori care-mi plac: Horia Brenciu, Augustin Viziru si Codin Maticiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *