Ziua bună tuturor! Mențin ideea de ieri cu recenziile și mă grăbesc să vă povestesc despre încă o carte de la Crime Scene Press care mie mi-a plăcut enorm și m-a captivat de la primele pagini. În aparență, viața pare a fi simplă și frumoasă, dar dincolo de pereții unei case se pot ascunde povești nebănuite. Dincolo de ură este o carte fabuloasă, care te ține în priză și care scoate ce e mai rău din oameni. E uimitor de ce suntem capabili atunci când ne dorim ceva, atunci când durerea pune stăpânire pe noi, când ne simțim nedreptățiți și vrem să dăm vina pe cineva, neacceptând că noi am greșit, de fapt.

Tiphaine și Sylvain, Laetitia și David. Sunt două cupluri vecine, care devin și prieteni. Își împart viața, problemele, casele, ba chiar fetele rămân amândouă însărcinate aproape în același timp. Bucuria e și mai mare dat fiind faptul că au fiecare câte un băiat, iar viețile lor par a fi pe drumul cel bun. Dar tragedia lovește. Băiatul lui Tiphanie și Sylvain are un accident și moare. Astfel că durerea celor doi părinți se revarsă asupra vecinilor care încă se bucură de copilul lor. Lucrurile o iau razna, iar prietenia lor dispare ca și când nu ar fi fost. Iar cei doi încearcă să dea vina pe vecini pentru accidentul ce s-a întâmplat.

Dincolo de ură este un portret al unor persoane care refuză să vadă că au greșit. În plus, după această tragedie, ies la iveală secrete bine ascunse, care fac și mai grea conviețuirea. Cartea este foarte alertă și parcă nu îți vine să crezi câtă paranoia poate înmagazina creierul. Nici nu îți poți imagina gândurile unor părinți îndurerați. Știu sigur că nu veți lăsa din mână cartea până nu se va termina!

Mi-ar plăcea să citesc și alte cărți ale autoarei, cea prezentă mi s-a părut vis! Nu știu dacă mai sunt traduse altele, chiar voi căuta. Voi ce ați face în cazul unei asemenea tragedii? Viața trebuie să continue sau este o nesfârșită jelanie? Și mai important, cine este de vină pentru ce s-a întâmplat?

7 Replies to “Recenzie – Dincolo de ură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *