Mă chinui să scriu recenzia asta de cel puțin 2 săptămâni. Cred că dacă verific în istoricul blogului, cam de atunci nu am mai postat nicio recenzie. Și am ceva cărți citite la activ, deci am despre ce să vă povestesc, dar nu știu de ce nu am mai avut spor. Azi, însă, am zis să rup ghinionul și lenea și să mă pun pe treabă, că altfel uit toată acțiunea din tot ce citesc. Femei periculoase volumul 2 este tot o culegere de povestiri, la fel ca primul volum, ce au în prim plan, ați ghicit, da, femeile! Și nu chiar cele mai cuminți, de altfel!

 Sincer, nu pot spune că a fost una din cărțile mele preferate, ba din contră… De fapt, cam singura povestire care m-a ținut în priză a fost Prințesa și Regina sau Negrii și Verzi, a lui George R. R. Martin. Este practic o povestire dinaintea acțiunii cărții Game of Thrones, de pe vremea Targaryenilor, cu dragoni și lupte pentru supremație. Chiar mi s-a părut extrem de interesantă, stilul lui George Martin se vede din prima, m-a captivat!

În rest, ceva povestiri semi-polițiste, fantastice… nimic care să mă dea pe spate, după cum am zis. M-am cam plictisit de povestiri, iar volumul 1 mi s-ar fi părut mai bun dacă nu era această lucrare a lui George Martin. Cu ea, volumul 2 clar mi-a plăcut mult mai mult. Altfel, parcă zic eu că au fost și mai puține povestiri… sau mi se pare? Nu am avut nici răbdare să le citesc pe toate, cred că am sărit de una sau două. Chiar nu m-au captivat…

Oricum, ambele volume le găsiți pe site-ul editurii Nemira, așa că dacă sunteți fani ai genului sau pur și simplu vreți să mai schimbați registrul merită luate. Dar la pachet, măcar să fie colecția completă! Adevărul e că dacă ar apărea și un volum 3, parcă aș vrea să îl am, măcar așa, doar de curiozitate.

Voi vă dați în vânt după genul acesta de cărți, mai exact, după antologii de povestiri? Sau preferați un roman de sute de pagini? Ați citit vreun volum din Femei periculoase?

28 Replies to “Recenzie – Femei periculoase vol. 2

  1. Nu ma dau in vant dupa acest gen. Am vazut ca ai amintit ceva si despre dragoni. In cazul asta, nici atat. Oricum nu am inteles prea bine despre ce e vorba. Mea culpa. Probabil fiindca nu cunosc genul autorului.

  2. Am auzit de aceste carti, le-am avut si eu o perioada in wishlist, dar apoi nu mai erau pe stoc. Ma atrag astfel de subiecte, mai ales ca sunt mare fana Game of Thrones. Le voi comanda si eu curand 🙂

  3. sunt cam in aceiasi situatie. Am terminat 2 carti in perioada asta, dar am ajuns sa scriu despre ele. O fi astenia de vara? Eu am astenie in orice anotimp.
    Cartea asta tocmai ma uitasem ieri la ea, cand am vazut reducerile de ziua Nemira. Bine ca n-am finalizat comanda cu ea in cos :)))

  4. Nu am citit aceste carti, am altele pe lista. In ultimul timp, am citit carti din toate domeniile, carti de cultura generala, carti pentru copii, dar si carti din domeniile mele preferate, lumea araba si evrei.

  5. Nu am citit niciunul dintre volume asa ca nu stiu ce sa zic. De obicei, astfel de compendii de povestiri cuprind mai degraba un fel de nuvele care fac referire ori completeaza niste serii celebre de carti. Par totusi interesante, dar cred ca e important sa fie citite si acele carti pentru a intelege mai bine povestile din aceste compendii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *