Ziua bună, oameni frumoși! De câteva zile am văzut și soarele pe cer și sincer, m-am trezit altfel. Azi chiar am dormit mai mult, degeaba a sunat alarma mea, că eu am închis-o. Abia când am deschis un ochi și-am văzut lumină, mi-am dat seama că e ceva în neregulă. Dar am ajuns la timp și la job, nu am avut de ce să îmi fac griji. Aseară am terminat și prima carte din cele primite de la Libris, așa că sunt în măsură să vă povestesc despre ea. Vorbim de Femeia din cabina 10, un amestec de Agatha Christie și Fata din tren, după cum o caracterizează The Sun. E un thriller destul de intrigant, care te prinde. Și l-am citit repejor, că nu se legau mai multe lucruri…

Cine este autoarea?

Ruth Ware mai are câteva cărți publicate, dar înainte de a se dedica scrisului, a avut mai multe jocuri: chelneriță, librară, profesoară de engleză și ofițer de presă. Are 3 romane la activ, și toate au drepturile de ecranizare cumpărate deja. Aș fi tare curioasă să văd și filme / seriale bazate pe cărțile ei! Și să le citesc și pe celelalte două, asta e clar.

Despre ce este vorba …?

Laura Blobklock (sau Lo) este jurnalistă și reușește să prindă o croazieră pe un vas minunat, nou lansat, exclusivist, care face primul voiaj. Aurora Borealis călătorește în Marea Nordului tocmai pentru ca pasagerii să poate vedea aurora boreală. Doar 10 cabine sunt disponibile, așa că cei care sunt la bord sunt aleși pe sprânceană. Lucrurile se complică atunci când Lo vede cum un cadavru este aruncat peste bord din cabina alăturată, cea cu numărul 10. Mai ales că fusese înainte acolo să ceară un rimel, și găsește o fată de care ulterior se pare că nimeni nu a auzit.

Din păcate pentru ea, nimeni nu o crede. Și asta e logic, având în vedere că ia pastile antidepresive și este destul de instabilă psihic. Cu câteva zile înainte de croazieră, este atacată în propria casă, așa că a rămas cu ceva sechele. Oricum, ca și personaj, Lo îmi este cea mai antipatică din toată cartea. Nu mi se întâmplă prea des ca exact protagonista să fie așa. Adevărul e că e mult prea temătoare și mult prea ciudată. Vorbește mult, prost și pe lângă. Are încredere exact în cine nu trebuie și acuză pe cine nu merită.

Acțiunea mi-a plăcut, deși finalul e un pic prea pe repede-înainte. Dar trebuie să recunosc, nu mă gândeam că lucrurile vor decurge așa. E un pic alambicat, e adevărat, și te ține în suspans. Mi-a plăcut cartea, per ansamblu, ideea, dar aș fi vrut un pic mai multă acțiune pe final, nu fast-forward.

Cartea o găsiți pe site-ul Libris și eu zic că merită citită! Am văzut păreri contra pe Goodreads, dar rămân la părerea că Femeia din cabina 10 chiar e o carte mișto și un thriller interesant! Dacă sunteți amatori ai genului, chiar o veți agrea!

30 Replies to “Recenzie – Femeia din cabina 10

 1. Sună interesant, dar cred că iau iar o pauză de la thrillere. Am dat șansă la două în perioada asta, Second life, care nu m-a impresionat mai deloc și acum Plânset de copil, care pare e mai interesant gândită, mai palpitantă, dar cam atât. Sunt curioasă… care ți s-a părut ce mai bună carte ever pe genul ăsta, pe care ai citit-o vreodată? Sper că nu te-am mai întrebat și am uitat. :))

  1. planset de copil am citit-o si eu si mi-a placut maxim, iar second life… zau ca nu ti-a placut???!!! offf… nu as sti sa-ti zic care ar fi cel mai cel. anul trecut am citit In spateșe usilor inchise si mi-a placut mult de tot!

   1. N-aș spune că nu mi-a plăcut deloc second life, dar nu m-a dat pe spate, prima jumătate mi s-a părut cam lălăită, iar mai apoi m-a prins tot mai tare, dar mi s-a părut cam tipic totul, inclusiv finalul. Azi am terminat și plânset de copil și clar mi-a plăcut mai mult, n-am intuit prea multe, a fost binișor gândită. Cred că am o problemă și cu stilul de scris prea simplu la multe cărți din genul ăsta… 😀
    O să țin minte în spatele ușilor pentru viitor. Aș mai încerca ceva de John Grisham, ce am citit eu – Avocatul rebel – nu știu dacă se încadrează chiar la thriller, dar mi s-a părut foarte interesantă analiza sistemului juridic, a avut și puțină profunzime, de la un punct și suspans…

    1. de john grisham citesc acum The reckoning, dar am lasat-o un pic pe pauza, ca am si Sapiens inceputa 😀 am mai citit o carte de el si nu m-a dat pe spate..sper ca asta sa fie mai reusita

 2. hai ca m-am desumflat nitel daca zici ca finalul e pe fuga. Nu prea suport asta la carti, dar pana acum nu m-am plictisit. Chiar nu imi pot imagina ce se intampla pe vasul ala si care e treaba. Ori tipa char bate campii si e pe dos fata de Femeia de la fereastra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *