Ziua bună tuturor! Astăzi vreau să vă zic câteva cuvinte despre al cincilea volum din seria Dark Iceland – Femeia din far. Celelalte recenzii din această serie le găsiți pe blog, ca să vă faceți o idee despre acțiune. Ca mai toate cărțile de la editura Crime Scene Press, nici aceasta nu a dezamăgit! Ragnar Jonasson este un autor excelent, iar subiectele pe care le abordează cam îți ridică părul de pe tine. Pe lângă acea doză de mister, el pune și elemente supranaturale, iar tu nu știi exact la ce să te aștepți. Genul nordic noir este extrem de apreciat, destul de ușor de citit, dar nu este gustat de chiar toată lumea. Pentru mine, cred că e genul preferat.

Chiar înainte de Ajunul Crăciunului, o femeie cade de pe un promontoriu din nordul Islandei, iar Ari Thór, tânărul polițist din Siglufjörðu, se vede nevoit să își schimbe planurile de sărbători. De data asta o are cu el și pe Kristín, soția sa însărcinată. Planul inițial era ca ancheta să se finalizeze până în Crăciun, însă lucrurile nu stau mereu după cum gândești.

Ari Thór decide să sape mai adânc și află că de pe acel promontoriu au mai căzut alte două femei – mama și sora victimei. Se vehiculează ideea că există un blestem în jurul femeilor din această familie. Dar Ari știe că e mai mult de atât și se întreabă dacă au fost 3 sinucideri sau 3 crime. Ancheta înaintează greoi, iar personajele participante sunt extrem de dificile și nu seamănă unul cu celălalt. Așa că polițiștii trebuie să dea dovadă de fler și să se grăbească, pentru ca furtuna să nu acopere toate urmele.

Femeia din far este o carte tristă, dar plină de suspans. Sincer, tot ce am citit de la Crime Scene Press mi-a plăcut și am văzut că au apărut și titluri noi, așa că să tot citim vara asta! Doar ce s-a încheiat Bookfest, însă cred că și pentru luna iunie se anunță noutăți și reduceri. Spor la citit și aștept să îmi spuneți și voi ce cărți ați mai luat și ce îmi mai recomandați.

3 Replies to “Recenzie – Femeia din far (Ragnar Jonasson)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *