Ne cam apropiem cu pași repezi de Halloween, așa că trebuie să începem să decorăm casa, dar și să intrăm în spiritul fricii. Nu știu dacă voi sărbătoriți această zi, dar mie îmi place prin prisma faptului că mereu am fost o fire mai ciudată și am adorat partea de horror. Chiar dacă nu merg la petreceri, nu mă costumez sau chestii de genul, îmi place să mă uit la filme de groază sau să citesc cărți din genul acesta. Am intrat în atmosfera de groază mai devreme și am citit cartea Fright Night – O noapte de groază, scrisă de Maren Stoffels. Aceasta a apărut la Editura Publisol, alături de Escape Room, sunt două cărticele destul de micuțe, dar cu mesaj.

Câțiva prieteni petrec o seară în pădure și participă la un joc numit Fright Night. Sofia nu e foarte convinsă că trebuie să participe, dar o face pentru Dylan, tipul de care e îndrăgostită. Nu se întrevede nimic rău la orizont, dat fiind faptul că în momentul în care spui cuvântul de siguranță, totul se oprește. Deci nu ai ce să pățești. Doar că lucrurile iau alte întorsături.

Deși e o carte foarte subțire și deloc greoaie, cred că mesajul este unul destul de puternic. Fright Night este despre a-ți înfrunta temerile. Este despre asumarea fricilor, despre a trece peste ceva ce te înspăimântă. Însă cei care se numesc prieteni pot ascunde multe lucruri… Nimeni nu-l cunoaște pe celălalt suficient de bine și nimeni nu știe totul.

Cum faci să treci peste cea mai mare frică a ta?

Ar fi simplu dacă ar fi frica de întuneric sau de gândaci, însă atunci când vorbim de traume psihologice, un simplu joc nu poate schimba mare lucru. Fright Night își propune să scoată secretele tuturor la iveală, dar și să întărească prietenii. Sau nu. Așa că dacă sunteți fani povestioare cu tâlc, spuse cu o tentă de horror, e o carte pentru voi! Nu vă așteptați la chestii super horror, să nu mai dormiți la noapte, dar merită!

Nu vorbim de horror-uri psihologice gen Stephen King, însă cred că veți fi plăcut surprinși de acest titlu! Îl găsiți la Publisol, alături de alți autori importanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *