Cine mă urmărește de ceva timp știe foarte bine că seria Helen Grace i-a depășit de foarte mult timp chiar și pe autorii nordici în topul preferințelor mele. M.J.Arlidge e un tip genial, nu știu cum i-a venit ideea lui Helen, însă această inspectoare face o treabă minunată și sper să mai apară cel puțin o sută de cărți cu ea ca personaj principal! Ghici cine urmează este al optulea roman ce o are în prim-plan pe Grace. Le am și pe celelalte șapte și clar nu voi rata niciunul care va mai apărea. Asta pentru că știu sigur că vor mai urma și alte titluri. Cel puțin, povestea nu e nici pe departe gata de încheiere.

”Mai ai de trăit o oră”. Tu cum ai reacționa dacă ai primi un apel telefonic și nu ai auzi decât atât? Te-ai speria? Sau ai lua totul în glumă? Ai cred, te-ai retrage acasă, te-ai lupta pentru viața ta? Sau ai uita în secunda doi? Ai secrete de ascuns? Să fie vreo greșeală din trecut de vină? Când știi că cineva te urmărește atent și ai putea fi în pericol, pulsul devine din ce în ce mai accelerat.

Un grup de prieteni retrăiesc groaza din urmă cu foarte mulți ani, când au fost sechestrați de un nebun. Însă acum, pare că acesta s-a întors să își termine misiunea. Deși la acea vreme nu a reușit să ucidă decât o fată din grup, acum mor toți, unul după celălalt. Să se fi întors King din morți? Sunt prea multe întrebări. Și prea multe necunoscute. Iar Helen e din nou gata să fie în mijlocul acțiunii.

Ghici cine urmează e genul de carte ce te ține în priză. Asta e valabil pentru toate romanele lui Arlidge. Nu ai cum să te plictisești de ea. Ai acțiune, ai intrigă, ai tot ce vrei. Plus un final cu foc de artificii. La care îți e greu să te aștepți. Iar Helen Grace e din ce în ce mai umană. De-a lungul timpului, s-a schimbat enorm. Din tipa care credea că nu merită nimic, devine din ce în ce mai conștientă de valoarea sa. Și asta îmi place, scoate la iveală o Helen mai sensibilă. Mai femeie.

Când vine vorba de cărți polițiste, Arlidge face legea! În momentul de față, da, îmi place mai mult de Helen decât de orice alt comisar/inspector/detectiv. Care este personajul vostru preferat dintr-o anume carte sau serie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *